Mange har pekt på betydningen av å få gigantarrangementet Arctic race of Norway til landet. 320 følgebiler, internasjonal TV-dekning og et antall tilreisende tilskuere som spås å kunne passere det femsifrede bør friste politikere i det nasjonale toppsjiktet til å markere tilstedeværelse.

VOL har latt spørsmålet gå til de nærmeste rådgiverne til statsminister Jens Stoltenberg, brennaktuell statsministerkandidat Erna Solberg, FRPs statsministerkandidat Siv Jensen, samt selvsagt også Kongehuset. Først ute med å svare var kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes. Melbuværingens kjappe svar:

- Ja, Erna kommer nordover i forbindelse med Arctic race of Norway.

FRP har ord på seg for å være kjappe til å svare pressen. Slik også denne gangen. Bare minutter etter vår e-posthenvendelse kom svaret fra informasjonsleder Ole Berget:

- Det er ikke bestemt hvorvidt Siv skal delta på dette. Slik det ser ut nå, så vil dette kollidere med andre arrangement.

Kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved Statsministerens kontor ringer på vegne av Jens Stoltenberg. - Statsministeren har ingen planer om å komme nordover i forbindelse med rittet. - Kan det være at planene flyttes på, slik at han likevel komme?- Det er veldig vanskelig å svare på, sier rådgiveren.

Noen kongelige hadde kanskje vært stas å ha på plass? Vi sender spørsmål til slottet:- Har dere anledning å opplyse om det vil være representanter fra kongehuset til stede i forbindelse med Arctic race of Norway?

- Jeg er ikke kjent med at det er kongelige deltakelse ved dette arrangementet, svarer en vennlig hilsende assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen.