Med TV-sendinger til110 land ble Arctic Race of Norway en internasjonal TV-suksess allerede idebutåret 2013. Nå vil flere land se de spektakulære bildene fra Nord-Norge.

Mer enn et sykkelritt

- Vi vet ikke hvadette vil bety for seertallene, men vi synes det er moro at enda flere land ønskerTV-bildene. Arctic Race of Norway er mer enn et sykkelritt og vi håperTV-bilder fra vårt vakre land og vår flotte landsdel fører til at folk fra heleverden får lyst til å besøke oss. Ringvirkninger med blant annet etableringerog økt fokus på Nord-Norge er et av våre mål med rittet, sier daglig leder iArctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Nordkapp og Tromsø

Arctic Race of Norwaylegger målgangen på den første etappen til Nordkapp 14. august. Det er ogsåbestemt at den avgjørende sisteetappen skal ha målgang i Tromsø. Det bleavslørt på et arrangement på Nordkapp-platået i vinter.

- Det blir en storutfordring å matche den fantastiske scenen som utspant seg under fjoråretsritt, men vi tror vi har lagt de rette rammene for å lykkes. Samarbeidet medarrangørstedene og offentlige myndigheter er allerede godt i gang, og vi ser atalle tar oppgavene seriøst for at Arctic Race of Norway 2014 skal bli ensuksess, sier Dybdal.

Større interesse

- Arctic Race ble enstor suksess i fjor, både som folkefest og takket være en god mediedekning i110 land. Det er positivt at man i år ser en større interesse for Arctic Race ofNorway og at spektakulære TV bilder i år vil nå et enda større publikum. Dettegir Norge en økt synlighet som vi håper vil resultere i en økt interesse forbåde Nord-Norge og Norge som reisemål i årene fremover, sier reiselivsdirektørPer-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Presenterer etappene i mai

Etappene for åretsutgave av Arctic Race of Norway vil bli presentert i mai. Det vil skje på enpressekonferanse i hovedstaden. Deltakende lag vil bli presentert utover vårenog sommeren. I fjor deltok sju Tour de France-lag.