– Dette er som når et fotballag rykker opp, og kommer så nært eliteserien som mulig. Artic Race er oppgrader til Hors Classe (HC), som er det an høyeste nivået i verden. Dette er et godt steg inn i den internasjonale sykkelsporten, sier Knut-Eirik Dybdal, direktør i Arctic Race of Norway AS.

Etter to vellykkede gjennomføringer har Arctic Race of Norway blitt oppgradert til kategori HC av det Internasjonale sykkelforbundet (UCI). Med denne avgjørelsen har rittet funnet sin offisielle plass blant verdens større sykkelritt.

Strengere krav

Ifølge Dybdal vil ikke opprykket få noen store økonomiske konsekvenser for sykkelrittet.

– Det er mange fordeler med dette, blant annet vil rytterne som deltar få flere poeng enn hva de har gjort i tidligere år, sier Dybdal.

– Samtidig stilles det også flere krav til oss som arrangører, som blir vanskeligere å oppfylle. Det vil blant annet bli flere detaljer i kravene om stenging av veier, utforming av målområde og lignende, fortsetter han.

 Takker publikum

Ifølge Dybdal er suksessoppskriften for Arctic Race todelt.

– Jeg tror det er delvis fordi vi ikke har tatt noe for gitt, vi har jobbet hardt hvert år. En annen viktig ingrediens er folkene som har møtt opp langt løypen og heiet rytterne frem og bidratt med suksess langs løypen. At de har hatt mye å si, det er jeg sikker på, sier Dybdal.

– Viser anerkjennelse

– Oppgraderingen viser at rittets potensial er blitt anerkjent. Dette rittet har en sterk identitet som gjør at det skiller seg ut blant verdens profesjonelle sykkelritt. Dessuten føler alle samarbeidspartnere seg som den del av rittet og vi har et felles mål om å etablere ARN som et unikt arrangement i Norge og vel plassert på den internasjonale sykkelkalenderen, sier Claude Rach, rittdirektør i ARN fra Amaury Sport Organisation (ASO) i en pressemelding som ble sendt ut torsdag.

I samme pressemelding skrev også Dybdal at Nord-Norge og norsk sykkelsport er veldig takknemlige for denne avgjørelsen.

Forbereder tredje rundeArrangørene er nå i full gang med forberedelsene til tredje runde med Arctic Race of Norway, som går av stabelen 13.-16. august 2015. Kategorien for neste ritt er Hors Classe, eller HC.

– Hva er planene fremover?

– Det vi jobber med nå er å finne ut hvor neste års rute skal legges. Vi er ute og ser på steder, men kan ikke avsløre noen steder ennå, sier Dybdal.