Det skriver klubben på sin hjemmeside. Arne Olav Berg er en kjent trenerskikkelse i fotballmiljøet både på Sortland, Vesterålen og Hålogaland, og har opparbeidet seg god og lang erfaring gjennom sitt virke, i tillegg til å besitte UEFA B-lisens.

Han har de siste årene vært engasjert som sportslig leder og nå sist styremedlem i Sortland IL.

– Etter mange år i fotballen i Hålogaland og her i Vesterålen, er det å jobbe med spillere som har et intenst ønske om å utvikle seg noe av det som motiverer meg mest. Å kunne påvirke og være med å bidra i prosessen, der spillere jobber for å nå sitt potensial er spennende. Det er også mye spennende som skjer i Sortland IL for tiden. Administrativt har klubben tatt store steg. Klubben har stor aktivitet og satser på utdannelse og kompetanse i alle funksjoner, sier Berg på nettsiden.

Uforløst potensial

Han synes det sportslige potensialet for A-laget i klubben ligger der uforløst sett ut fra de faktiske forhold. Sortland er geografisk «hovedstad» i Vesterålen med videregående skole og Idrettslinje.

– Sortland IL er en av de største klubbene i Hålogaland i medlemmer, noe som gir en jevn ettervekst av spillere. Med Blåbyhallen mangler en ikke noe på treningsforhold, forteller Berg.

Han er videre glad for at klubben nå har staket ut en retning de ønsker å gå og han har stor tro på at synergieffekten av å samle alle de ressurser som finnes i og rundt klubben vil gi resultater også sportslige.

Privilegert

– Jeg føler meg klar for jobben og privilegert av å få være med på denne reisenavslutter Arne Olav Berg.

Som spillerutvikler vil Arne Olav Berg få ansvar for å ivareta klubbens sportslige interesser gjennom god utvikling for enkeltspillere og være klubbens kontaktpunkt mot landslag, krets og andre klubber i forhold til det enkelte talents utviklingsarena, skriver klubben på sin hjemmeside.