Spektakulære omgivelser venter Thor Hushovd og flere av verdens beste sykkelteam når de besøker Nord-Norge og sykkelrittet Arctic Race of Norway 8. til 11. august. Verdens vakreste natur utgjør perfekte rammer for det nordnorske sykkeleventyret, skriver arrangørene i en pressemelding.

Torsdag 8. august er det rittstart i Bodø for den første utgaven av Arctic Race of Norway. Etter å ha vært innom både Lofoten og Vesterålen kjører vinneren av den fjerde og siste etappen over mål søndag ettermiddag i Harstad.

- En hel sykkelverden vil ha sine øyne rettet mot et av verdens vakreste områder disse dagene, skriver arrangøren.

- Det beste av Norge

- Området som er plukket ut som arena for den første utgaven av Arctic Race of Norway er selve indrefileten av norsk natur. Nordland og Troms byr på spektakulært nordnorsk fjord- og fjellandskap, og ruta er en perfekt arena for dueller mellom internasjonale stjerner som nå får muligheten til å oppleve hva den unike kystlinja har å by på av nyanser og særegenheter, mener arrangøren.

- I løpet av to dager får rytterne oppleve øyriket i Lofoten og Vesterålen, et område som for Norge representerer en nasjonal naturjuvel. På vei fra et fiskevær til et annet, tar ruta kun sporadiske avstikkere fra kysten og vil følge fjellets relieff, som setter sitt personlige preg på landskapet.

Mellom Svolvær og Stokmarknes vil hovedfeltet stifte et helt nytt bekjentskap. Etter å ha syklet gjennom en undersjøisk tunnel på vei mot verdens laveste klatretopp, vil klatrepoengene deles ut kun fem meter over havet!

Og målgangen i Harstad 11. august vil bli sett av TV-seere over hele verden. Mediedekningen av rittet vil være enorm i norsk sammenheng. TV-sendingene vil nå ut til over 100 land over hele verden. Både TV2 og Eurosport vil sende direkte hver dag. Harstad kalles Vågsfjordens perle og danner en perfekt ramme for den store avslutningen, der rytterne sykler fem runder i sentrum før den første vinneren av Arctic Race of Norway 2013 kåres.

Fotokonkurranse

Og for å vise fram landsdelen, utlyser Arctic Race of Norway nå en fotokonkurranse:

- Send dine beste landskapsbilder fra Norge med Arctic Race-logoen og vinn en plass på podiumet under premieseremonien for «beste klatrer» samt en signert rød klatretrøye!, skriver arrangøren.

For å delta i konkurransen: Send bilder til arcticraceofnorway@gmail.com med info om hvilken målby du kan stille i (Bodø, Svolvær, Stokmarknes eller Harstad).

- De beste bildene vil publiseres om få dager og vinnerbildene kåres 3. august av fansen, heter det i invitasjonen.