Arctic race of Norway har invitert 20 lag, med seks ryttere på hvert lag. Procycling.no meldte nylig at Norges beste lag, Joker Merida selvsagt har takket ja til invitasjonen. Lagene som kommer får bare stille med seks ryttere. Det kan by på både problemer og fordeler. Årsaken til at man begrenser lagene til å kun sende seks ryttere, er at arrangørene mener det lettere vil trekke til seg de store lagene.

- Det er vanskelig å bare ta ut seks ryttere til et så stort ritt her hjemme i Norge, sier sportssjef i Joker Merida Gino Van Oudenhove til Procycling.no.

Arrangørgiganten ASO har nå sørget for å få Arctic race of Norway plassert på nettsiden til Tour de France, og ryktene om det spektakulære rittet er nå begynt å gjøre seg gjeldende langt ut over Norges grenser.

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad mener Arctic race of Norway vil være attraktivt både for de mindre, norske lagene, og for større profflag. - Norske lag vil ønske å gjøre seg attraktive for sponsorer, mens sterke norske næringer vil gjøre rittet interessant for de store lagene, sier sykkeleksperten til avisen Smaalenenes Avis.

Den 15.juli, under den andre hviledagen i Tour de France, offentliggjøres det hvilke av storlagene som kommer.