Hadselordfører Kjell-Børge Freiberg er blant de mange, mange vesterålinger som er veldig yre for tiden. Med 12 sykkellag på vei hit til Race of Norway, 320 følgebiler, og et antall tilreisende tilskuere som kan passere 10.000 - så er det grunn til å planlegge feiringen av rittet.

- Jeg er både stolt og glad! Vi skal ta imot toppsyklistene med brask og bram, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg. 10. august sykler Arctic Race of Norway fra Svolvær, via Lofast og har målgang på Stokmarknes.

- Rittet setter verdens øyne på Lofoten og Vesterålen. Dette gir oss uante muligheter, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg. Nå er det opp til oss å bruke mulighetene.

- Vi skal gi ryttere og publikum et flott arrangement. Verdens flotteste kulisser har vi allerede, sier ordføreren.

Todelt arrangement

 Arctic Race of Norway er et todelt arrangement: Selve sykkelrittet og en lokal folkefest. Arrangørbyene Stokmarknes og Sortland samarbeider med arrangøren Amauro Sports Organisation (ASO) om planleggig for sykkelrittet. I Hadsel planlegger vi for lokalt arrangement og folkefest.Vi har satt ned arrangørgruppe for arrangementet i Hadsel. Hadsel Vekst AS er prosjektansvarlig, og har med seg nøkkelpersoner fra kommuneadministrasjonen i planleggingsarbeidet. Vi får kravspesifikasjon fra arrangørene tirsdag 28. mai.

Vesterålen reiseliv og arrangøren Amauro Sports Organisation (ASO) ved norsk daglig leder for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal og Ole Skardal, sørger for informasjon om selve rittet.

-  Det er veldig stort at vi har fått arrangementet til Vesterålen. Det er viktig at vi jobber sammen om det og at det er Vesterålen som blir profilert. Sammen skal vi sørge for at vi blir husket i verden. Dette arrangementet har stor markedsføringsverdi for Vesterålen, sier prosjektleder Jens Richard Jensen i Hadsel Vekst.

Mer om arrangementet på Stokmarknes

Hadsel blir vertskap lørdag 10. august. Da går sykkelrittet fra Svolvær, via Raftsundet, Sortland og med målgang i Stokmarknes ca klokka 16. Lokalarrangørene ønsker å lage en folkefest i Hadsel. Vi vil invitere innbyggere, lag og foreninger til å stå langs løypa, og spesielt på enkelte planlagte steder. Målgang blir ved rådhuset.

- Vi vil lage stort marked og fest i Stokmarknes sentrum etter målgang, sier Jens Richard Jensen. Stikkord er bilfritt sentrum, butikker ut på fortauene og mange salgsboder og utendørs matservering i sentrum. Vi har hatt møter med Hadsel næringsforening, og de koordinerer handelsstanden i kommunen.

Samarbeid med lag og foreninger?- Vi ønsker nært samarbeid med lag og foreninger for gjennomføringa av arrangementet.

- Vi kommer til å ta direkte kontakt med foreningene som har meldt seg. Vi har behov for foreninger til vakthold av ulik art. Andre behov vil komme fram videre i planlegginga, sier Jensen.

Overnatting til turister i private boliger?Arrangementet har bestilt alle kommersielle overnattingsplasser i området. Vi oppfordrer alle til å vurdere om de vil leie ut sin bolig/rom eller oppstillingsplass for telt og caravan under arrangementet.