Mikal Stenhaug var med fra den spede begynnelsen da detførste NM vinter ble arrangert i Vesterålen og kan det meste om klubbenshistorie. Det ikke han vet om NM arrangementet som de arrangerer i Vesterålenhver vinter, er nesten ikke verdt å vite. Han har da også hatt mange roller iklubben.

21.-24. mars er det NM stående fuglehund i Andøy - med600 hunder og dobbelt så mange mennesker. VOL følger NM tett i år, med nyheterjevnlig fram mot arrangementet. Følg med!

Stenhaug var historisk på den måten at han var prøveleder da NM vinter blearrangert for første gang i 1986. – Jeg husker at det mesterskapet var en prøvepå om vi som klubb besto testen som arrangør. Da mesterskapet var vel i havn,hadde vi overbevisst fuglehundmiljøet fra nord og sør om at dette var noe vifikk til. Da hadde vi også lagt grunnlaget for at NM forble i nord. Senere harhan vært prøveleder flere ganger.

Mange roller

I tillegg til å være prøveleder har han vært i styret oghatt rollen som formann i klubben. Det som gleder veteranen, er at han ser atdet har kommet til flere nye personer som har vært med og tatt ansvar iklubben. Etter hvert har NM vinter bare vokst og vokst og tilbakemeldingene fradeltakere fra hele landet har vært positive. Som arrangør har klubben han harvært medlem av i flere tiår blitt stadig bedre og mer profesjonell. Stenhaughar i sin tid som yrkesaktiv vært leder av et engrosfirma i Harstad. Derfor harhan vært vant til å organisere. Det har kommet godt med i hans mange roller iHarstad og Vesterålen fuglehundklubb. Han har også vært NKK, s (Norsk kennelklubb) representant under NM. Da har hans oppgave vært å se til at lover ogregler blir fulgt under arrangementet.

I finalen seks ganger

Stenhaug mener at den jobben som Frode Risdal gjorde på 1980tallet for å få lagt NM vinter til Vesterålen, var meget viktig og sattfuglehundmiljøet i nord på kartet. Selv har Stenhaug vært i finalen under NMseks ganger. Men han vet at det er små marginer og det meste skal klaffe for ånå helt til topps. – Bare det å kunne få være med å konkurrere og opplevesamholdet som er i hundemiljøet, betyr mye for meg. Jeg gleder meg til å væretil stede under årets mesterskap. Da vet jeg at jeg møter mange gamle og nyevenner som har samme interesse som meg, nemlig fuglehund, avslutter Stenhaug