Deneller de som klarer å skape den mest fantasirike innstallasjonen ellerkrumspringet langs løypa i Lofoten eller Vesterålen vinner en flott premie, nemligen gastronomisk gavepakke  til en verdiav 4000,-  fra Nordlaks produkter,  Hopen Fisk, Horns slakteri, Norsk Hval, Lofotprodukt, osteprodusenten Den SorteGryte i Lødingen og Åsand Brygge i Bø.

Konkurransen kjøres i regi avVesterålen Reiseliv og  DestinationLofoten. Sjekk traseen fra Svolvær til Sortland og Stokmarknes her.

Bakgrunnenfor konkurransen er de flotte bilder man har sett fra senere års Tour deFrance-arrangementer, der franske bønder og andre kreative sjeler langsløypa  tar mangfoldige triks i bruk for å få vist tv-seerne flotte scener fraden franske landsbygda (se bilde).

- Vi kunne tenke oss å utfordrelokalbefolkningen, og bønder spesielt, til å tenke litt utenfor boksen, og sehva de kan få til med redskaper, traktoregg gamle sykler, instrumenter,utkledning eller hva det måtte være. Forutsetningen for denne konkurransen erat det som skjer er gjort i regi av- eller i samråd med grunneier, sier Jon Lauvland Pettersen i den lokale arrangørstaben i Vesterålen.

- Hermå vi finne fram en kameratslig konkurranseånd mellom de to regionene, forsammen å løfte arrangementet til nye høyder.

- Det er tv-kameraene som er dommerne for denne konkurransen. Deneller de som klarer å skape mest oppmerksomhet/størst oppmerksomhet i tv-rutatil TV2 under etappene i Lofoten og Vesterålen blir den/de heldige vinnerne.

Vinnerneannonseres i løpet av uke 33. Juryen består av Astrid Berthinussen fra Vesterålen reiseliv ogKristian Nashoug fra Destination Lofoten