Andreassen er sportslig leder i Sortland Håndballklubb, og kontaktet VOL for å spre budskapet om det nye samarbeidet på tvers av kommunegrensene.

– Sortland og Stokmarknes går nå sammen for et samarbeid for seniorer sesongen 23/24 i 4. divisjon. Vi ønsker å rekruttere spillere som bor i Vesterålen, samtidig som vi legger til rette for tilbud om seniorhåndball for unge spillere i regionen, innleder Andreassen.

Hun sier det tidligere har vært snakk om et samarbeid mellom klubbene, da også for at begge klubbene trenger rekruttering i rekkene.

Men dette er også for å skape et tilbud for jentene som går videre fra Jente 16-spill som mangler et tilbud på seniornivå.

Mangler tilbud i dag

– Det er mange unge jenter som fortsetter å bo her etter fylte 16 år, og disse mangler i dag et tilbud. Ofte fullfører de videregående skole hjemme, og da er de fort 19 år gamle. Nå vil også disse få et fullverdig tilbud, påpeker hun.

Mandag inviteres alle interesserte til et informasjonsmøte på kvelden i Hadselhallen på Stokmarknes. Da kommer også noen av de nye og tidligere J16-spillerne som nå går opp på seniornivå.

– Det kommer også representanter fra begge klubbene, og dette blir en fin anledning til å bli bedre kjente og høre mer om hva som ligger i planene. Vi oppfordrer til å spre det glade budskap videre.

Treninger to steder

Treningene framover vil bli delt mellom Sortland og Stokmarknes, slik at det blir likt for begge klubbene. I serien i 4. divisjon er det totalt fem lag, der samarbeidslaget Sortland/Stokmarknes Håndballklubb skal spille mot lag fra Lofoten, samt Junkeren og Rognan fra Salten.

– Vi bør være mellom 15 og 16 spillere i troppen for å kunne spille seriespill. Håpet er at enda flere enn dette ønsker å være med på moroa, oppfordrer Andreassen.

Hva er ambisjonen for laget i årets serie?

– Det er helt klart å ha det gøy i lag rundt sporten vi elsker. Men også å skape et tilbud i regionen, og da både for unge og for de etablerte som bor her. Ambisjonen er ikke å klatre i divisjonene, men å ha det gøy, fastslår hun.