- Det blir en tøff kamp, for Harstad er et bra lag som har forsterket seg bra i vinter. Derfor må det en knallgod prestasjon til for å slå dem, men vi har troa, sier Edvardsen og legger til.

- Det hadde vært utrolig artig å vunnet og gått videre til 2. runde. Da kan vi kanskje få det vi hadde håpet på i denne runden, nemlig en hjemmekamp mot et storlag.

– Gjør en fantastisk bortekamp – Vi gjør en fantastisk bortekamp, sier en glad Sortland-trener Steve Lind  Edvardsen. - Selvtillit

Edvardsen forteller at det er et lag med masse selvtillit som drar til Harstad.

- Vi har hatt en veldig god start. Vi har spilt fire obligatoriske kamper og har vunnet alle. Vi scorer mål og slipper inn lite. På bakgrunn av det er det en gjeng med masse selvtillit som drar bortover.

Han tror kampen vil bære preg av at det er to naboklubber som kjemper om gullerota av en 2.-rundekamp i cupen.

- Jeg har troa på at dette blir en tøff fysisk batalje med to lag som vil vinne. Det jeg synes er bra er at vi nå endelig møter et lag som i likhet med oss liker å spille fotball. HIL er ikke som for eksempel Senja og Medkila som legger seg lavt og slår langt. De vil spille fotball uansett og derfor tror jeg det blir en morsom kamp for de som er å ser på.

- Blir dette sesongens tøffeste test til nå?

- Ja, det tror jeg.

- Går for samme oppskrift

- Hvordan skal dere slå HIL?

- Vi kommer til å kjøre på med det samme vi gjorde i fjor og som vi har gjort så langt i år. Defensiv trygghet i bunn og en kjempeinnsats gjennom hele kampen. Så må vi være effektive og ta vare på sjansene. Gjør vi arbeidsoppgavene våre slik som vi skal, så har vi lykkes uansett – så får det beste laget vinne.

Kort-saken påvirker ikke

Tirsdag kom det frem at SIL risikerer å miste de tre poengene de tok mot Senja i første serierunde på grunn av forvirring rundt en mulig karantene på Marius Jørgensen. Edvardsen er klar på at det ikke påvirker spillerne.

- Vi vil gjerne at denne saken er ute av verden fortest mulig, men den påvirker ikke meg eller spillerne i det hele tatt. Den får gå sin gang og så får vi håpe på det beste.

Langtidsskadde

Foran onsdagens kamp er fortsatt langtidsskadde Anders Jørgensen, Sindre Thunestvedt og Stefan Jensen ute. I tillegg er også Frode Andorsen ute med skade.

- De langtidsskadde har vi vært klar over lenge. De er ute på ubestemt tid. I tillegg er da Andorsen ute. Det som skiller oss ut i år fra i fjor er at vi har en såpass god bredde i stallen at vi skal klare å takle disse fraværene. Derfor er jeg ikke bekymret over de frafallene vi har, sier Edvardsen.

Kampen mellom Harstad IL og Sortland streames på VOL for våre abonnenter fra klokken 19:00 onsdag kveld.