Det var sist høst at Strøm ble valgt som ny leder forHarstad og Vesterålen fuglehundklubb. Derfor er dette hans første NM som lederi for klubben som står som arrangør av verdens største mesterskap for ståendefuglehund. Det er han veldig stolt over.

– Nå er det slik at jeg har lite ågjøre med selv mesterskapet. Det er det en egen komité som tar seg av. Jeg haren mer perifer rolle under selv mesterskapet. Men det jeg vet er at det er enrutinert gjeng som styrer arrangementet og som vet hva som skal til for at detskal bli et vellykket NM. Så akkurat den delen er jeg lite bekymret for. Jeg vetat alt av det praktiske er i gode hender, sier Strøm.

Må følge reglene

Like etter at fjorårets mesterskap var over startet deførste forberedelsene til årets mesterskap. Da Strøm ble valgt til leder ioktober i fjor var det meste av løpet for NM 2014 lagt. Han bekymrer seg ikkefor at de som arrangør ikke skal lykkes med å ro årets vellykket vel i land.

- Det bekymrer meg lite at vi ikke skal lykkes med å gjøre de 600 deltakernefornøyd med besøket under NM på Andøya. Vi har el velsmurt organisasjon somvet hva som kreves for at vi skal lykkes. Utfordringen blir å forholde seg tilregelverket og se til at vi følger det. Det er viktig for alle skal føler seg rettferdig dømt.

Har nådd et tak

Lederen er en av de 600 som skal delta i konkurransen undermesterskapet med sin hund. Derfor blir han å være mer ute i terrenget på Andøyaenn inne hos sekretariatet.

– Jeg gleder meg til at vi skal komme i gang å sealle de hundene som sammen med sine eiere skal konkurrere om hvem som har denbeste jakthunden i Norge. Mesterskapet har satt seg, og har nådd et tak når detgjelder antall deltakere. Nå er det bare å håpe på at vil beholde snøen somendelig er kommet og at været blir bra. Da tror jeg at vi nok en gang skalkomme vel i land med et vellykket mesterskap. Jeg er veldig stolt over å væreleder for en veldreven klubb med mange dyktige aktører. Dersom den nyvalgtelederen klarer å kopiere sin forgjenger da han deltok i fjor, blir han NMmester.  Det er kanskje den størsteutfordringen den nyvalgte lederen får under helgens mesterskap.