Torfinn Kristoffersen har fått med seg Ringo Haupt og Sebastian Rudolph på Ekspedisjonen. Det er straks klart for "haill-fest". Foto: Knut Ivar Aarstein

Torfinn Iversen, Ringo Haupt og Sebastian Rudolph ikler seg gule trøyer, og starter for alvor oppkjøringen frem mot neste helgs gigantarrangement Arctic Race of Norway.

- Selv om rittet ikke kommer innom Øksnes, så er det selvsagt ingen tvil om at vi som øksnesværinger selvsagt stiller helt og fullt opp for å bidra til festen. Derfor ankommer vi Ekspedisjonen på Sortland for å bidra til at festen i Vesterålen blir fullkommen, sier Torfinn Kristoffersen.

Ringo Haupt driver Ekspedisjonen både i Sortland og i Nyksund, og har tatt på seg rollen som vert for både sortlendinger og øksnesværinger.

- Det er bare å legge turen hit til oss på festdagene. Vi stiller med lokale, egen Arctic Race of Norway-meny og topp stemnig, sier Haupt.

- Hva er forskjellingen på Sortlendingen og Øksnesværingen?

- Vi har på oss disse. Det er ledertrøyer.

Torfinn Kristoffersen peker på de knallgule trøyene som øksnesværingene har fått laget. De har påskriften "Haill from Øksnes. The legal drug for cyclists". Torfinn forklarer VOLs utsendte at ordet "haill" ikke bare handler om vals i sengehalmen for å skaffe fiskelykke, men at det også står for:

- Humør- Ansvar- Initiativ- Latter- Ledelse

- Hvorfor all denne innsatsen fra deres side?

- Vi vil gjøre oss bemerket, og vi vil fremheve regionen vår. Vi gleder oss til å se et stappfullt Sortland sentrum, der blant annet kvalsafariskuta "Leonora" ligger til kai. I og ved Ekspedisjonen skal både vesterålinger og andre få se hva vi øksnesværingene kan få til av både matglede og feststemning, lover Torfinn Kristoffersen.