Tema

tirsdag 29.10 2019

Kun to kommunestyrepolitikere stilte på vindkraftmøte:

Det blåser opp til kraftig motvind i Andøy

Av de 40 deltakerne som søndag kveld deltok på Andøylistas vindkraftmøte, meldte 28 seg inn i den lokale motstandsorganisasjonen «Motvind Andøy».

Fryktet for fuglelivet på Børøya:

– Saken burde vært anmeldt

Norsk ornitologisk forening i Vesterålen mener at arbeidene på Børøya burde vært politianmeldt.

tirsdag 24.09 2019

Norsk ornitologisk forening:

– Svært uheldig om Storskjæret skulle bli borte for alltid

Vesterålen lokallag av Norsk ornitologisk forening (NOF) er klar i sin melding til Hadsel kommune: – Det er svært uheldig om Storskjæret skulle bli borte for alltid.

WWF: – Vi er selvsagt skuffet over vedtaket

– Vi er selvsagt skuffa over vedtaket fra Miljødirektoratet. Lutzgran er oppført på fremmedartslista med svært høg risiko (SE) som følge av stor evne til spredning og betydelig negativ påvirkning på norsk natur.

fredag 13.09 2019

Pensjonert kommuneansatt utfordrer Hadsel på jussen:

– Poenget med offentlig ettersyn er at allmenheten har klagerett

Den nå pensjonerte Jens-Are Johansen har i en mannsalder arbeidet på teknisk etat i Hadsel kommune, men nå utfordrer han det samme systemet som han for noen år siden var den del av.

fredag 21.06 2019

Havørn:

«Ingen grunn til panikk»

mandag 17.06 2019

Hadsel sender fugleklage til Fylkesmannen

Hadsel kommune har informert Norsk ornitologisk forening i Vesterålen om at deres klage på vesentlig terrenginngrep på Børøya blir sendt til endelig avgjørelse hos Fylkesmannen i Nordland.

tirsdag 11.06 2019

Freiberg får moralsk støtte fra stortingshold

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) får uventet moralsk støtte fra politisk motstander og stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV).

søndag 09.06 2019

Fylkesmannen i Nordland:

Tillater lavtflyging over naturreservat

Fylkesmannen i Nordland har gitt dispensasjon til Norges geologiske undersøkelser (NGU) slik at de kan drive lavtflyging over Godfjordbotn naturreservat i Sortland.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg:

Freiberg i hardt vær rundt spørsmål om hubro

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP) er for tiden under press fra vernesiden i spørsmålet om stans av utbyggingen av vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Flatanger kommune i Trøndelag.

– Vil ikke hjelpe å skyte ørn

Forsker Tone Robertsen ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) er enig i at havørn gjør en del skade på sjøfuglbestanden. Likevel tror hun ikke det vil hjelpe å skyte ut noen av dem.

lørdag 08.06 2019

NOAH:

– Ærfuglene beskyttes bedre ved jaktstans

– Ærfuglene beskyttes bedre ved jaktstans enn ved forfølgelse av andre truede dyr.

4

Møysalen nasjonalpark:

Her kan det fort bli en helt ny sti til Møysalen

Her er det ingen sti i dag, men dersom alle fjellfarere følger de røde merkene som er satt opp, kan det fort bli en ny sti her i framtida.

fredag 07.06 2019

– Bør skyte ørn for å ta vare på andre fugler

Rolf Solvoll og Per Benonisen i Puffin Safari tar til orde for en forsiktig reduksjon av havørnbestanden for å berge truede sjøfuglarter langs kysten. – Det er grunn til å rope et varsku, særlig nå når vi ser at havsula har rømt fra Forøya. Det er ørnen som har skremt den bort, slår de fast.