Apotekergården er solgt

Det relativt nystartede selskapet Urtehaven Eiendom AS har kjøpt Apotekergården.

Kreativt husvære: Kreativiteten vil fortsette å blomstre i ærverdige Apotekergården. Konseptet Makerspace blir et nytt fritidstilbud/hobbyrom for unge og voksne i Vesterålen, og for folk som ønsker å samles for å arbeide med praktiske prosjekter innen ulike felt. Tilbudet får base i den flotte gården. 

Vesteraalens Avis

Ifølge offentlige registre har selskapet Urtehaven Eiendom AS, som eies av Kolbjørn Hoseth Larssen, Edgar Vestgård og Ove Aalo, med Hoseth Larssen som daglig leder og Vestgård som styreleder, kjøpt eiendommen.


Internasjonalt konsept etableres i Apothekergården:

Makerspace etableres på Stokmarknes

Det amerikanske konseptet Makerspace, som fremmer kreativitet og skaperglede, begynner å bli utbredt ulike steder i verden. Til våren kommer det til Stokmarknes.

 

Kjøpesummen for eiendommen, som har adresse Richard Withs gate 9, er 2.200.000 kroner.

Berget gården

De tidligere eiere av adressen har en historie som er fortalt i media flere ganger. Ulike interesser gikk sammen for å berge den over 120 år gamle bygningen fra forfall. Den store trebygningen har huset galleri, veterinærer, psykiatripraksis, interiørarkitekt og advokat, for å nevne noe.

Rigmor Røger, Birger Rognerud og Jorunn Fjellanger var blant de som gikk i bresjen for prosjekt berging i 1993. Gjennom en storstilt dugnad fikk man tatt vare på den staselige bygningen.

Måtte være riktig

Da det ble kjent i fjor at aksjonærene nå var kommet til et punkt hvor man vurderte å selge, var de opptatt av å få frem at det måtte være de riktige interessene som eventuelt skulle få overta. Med Hoseth Larssen, Aalo og Vestgård har de tidligere eiere fått lokale og kreative krefter på plass i bygget.