Melbu klinket til på Klassequizen:

– Jeg hadde glemt at det var i dag

Melbu skole fikk tirsdag morgen prøve seg på Klassequizen, og det var tre spente elever som satt klare når konkurransen dro i gang.

Konsentrerte: Med klassen i ryggen er Simon Engegård Dahlberg, Tuva Kathrine Pettersen og Vetle Lundgård Angell klare for å delta i Klassequizen. Alle foto: Marit Bjørkheim 

Quizmaster: Den første runden av Klassequizen blir gjennomført på de forskjellige skolen, mens den nasjonale finalen vil bli gjennomført i Oslo. Her får elevene forklart reglene av programleder Niklas Aune Johnsen. 

Gummiballen: Elevene fikk et tilleggsspørsmål som de kunne hente inn et poeng på. Spørsmålet var hvor mange gummistrikker ballen er laget av. 

Vesteraalens Avis

– Det var varierende vanskelighetsgrad. Det hjelper ikke å tenke hvis du ikke har hørt om det, da blir det bare gjetting, sier Tuva Kathrine Pettersen.

– Bittert

Klassequizen blir arrangert av NRK og i år er det totalt 543 skoler i hele landet som deltar. Det er bare tiendeklassinger som kan delta i konkurransen. Hver klasse velger ut tre elever som skal representere klassen, i tillegg til en elev som er reserve. De to beste lagene fra hvert fylke går videre til den nasjonale finalen, som går av stabelen i Oslo. Elevene får tolv spørsmål fordelt på fire kategorier. De får ett poeng for hvert riktige svar.

– Jeg syns egentlig at det gikk greit. Det var skuffende at vi ikke klarte det siste spørsmålet, men jeg synes det gikk ganske bra, sier Pettersen.

– Det var bittert, sier Simon Engegård Dahlberg.

Andre gang for Melbu skole

For å plukke ut elevene som skulle representere klassen gjennomførte de en liten test i god tid i forveien. De som gjorde det best ble plukket ut til å svare på spørsmålene. Det var mulig å skimte nerver blant flere av elevene i klassen før konkurransen startet.

– Jeg hadde helt glemt at Klassequizen var i dag, sier Vetle Lundgård Angell.

Dette er den andre gangen at Melbu skole deltok i konkurransen. Forrige gang var i 2013. Årets representanter for klassen har noen tips til de neste som skal representere Melbu skole på Klassequizen.

– Man bør ta det med ro, konsentrere seg og ikke stresse, sier Pettersen.

NRK sender radiosendingen fra Melbu skole torsdag og fra Stokmarknes skole førstkommende fredag.