Fylkestinget vedtok onsdag å legge ned gårdsdriften ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva, til tross for massiv motstand mot forslaget.

Forslaget har på forhånd hentet mye kritikk, både fra lokalpolitikere, næringen og bondelag over hele landet. Forslaget om nedleggelse går også imot den faglige uavhengige rapporten om saken.

Skuffa rektor

Rektor ved Sortland videregående skole, Rune Lødemel, er svært skuffa over vedtaket, og forteller at det preger skolen torsdag.

- Vedtaket er nå gjort, og det må vi bare avfinne oss med. Når vi har "slikka sårene" må vi se på muligheter for et godt tilbud for elevene framover, sier han til VOL.

Støtte og samarbeid

Lødemel er veldig takknemlig for all støtten de har fått fra både næringa og regionen.

- Det setter vi stor pris på, og ser også på de som har støtta oss, som mulige videre samarbeidspartnere når vi skal få til et godt skoletilbud uten gårdsdrift, sier han.

I vedtaket til Fylkestinget står det ifølge Lødemel at det fra skolen skal satses på utmarksnæringa, og at dette innebærer ei satsing på sau og geit i skolens regi.

- Skal vi satse på det, må vi ha en eller annen gårdsdrift knytta opp mot det, men foreløpig vet vi ikke helt hva Fylkestinget legger i dette, sier rektor Lødemel.

- Heteste debatten

Leder i Sortland bondelag, John-Erik Bjørlo har fulgt debatten på Fylkestinget.

- Vi vil helst summe oss litt før vi kommer med en ordentlig uttalelse, men det jeg kan si er at det er jo bare trist.

Bjørlo forteller at de står igjen med mange uavklarte spørsmål etter den lange debatten i Fylkestinget i går. Etter å ha fulgt med på debatten mener han det ikke ligger veldig mye kunnskap bak denne avgjørelsen.

- Dette var den heteste debatten, og alle partiene var veldig engasjert. Det er ikke tvil om at det har vært en debatt internt i partiene og mellom partiene. Det har nok vært en vanskelig sak for alle, sier Bjørlo på telefon fra Bodø.