Da styret i Øksnes Havnevesen KF hadde møte torsdag, var Kartnesbukta en av sakene som ble diskutert.

Som VOL skrev fredag har det i det nye industriområdet i Myre havn vært stillstand de siste månedene. Dette til tross for at Øksnes Havnevesen, som forvalter av området, skulle gå i gang med ferdigstillelse av området i høst, og tilbudskonkurransen har blitt gjennomført.

Har tatt tid

Årsaken er at Kystverket, som står bak første del av fyllinga, må få godkjent en ferdigattest for at kommunen skal kunne overta området. Denne ferdigattesten har kommunen i høst brukt over to måneder på å behandle, for så å avslå. Kystverket har reagert på saksbehandlingen, på manglende og uklare tilbakemeldinger fra kommunen, og havnesjefen har sendt bekymringsmelding til ordfører og styreleder i havnevesenet i saken.

Fungerende rådmann, Elise Gustavsen, beklaget torsdag at dette har tatt tid og begrunnet det blant annet med mangel på kontinuitet i ledelsen.

- Situasjonen som har oppstått bekymrer styret da det ikke er mulig å få fremdrift i utvikling og ferdigstillelse av området, skriver styret i en uttalelse til formannskapet i Øksnes etter torsdagens styremøte.

Viktig for næringslivet

Styret skriver at situasjonen får konsekvenser for videre kontraktsforhandlinger med Staven Grus, som har vunnet konkurransen på arbeidet i Kartnesbukta. Her går vedståelsesfristen, den tiden tilbyderen er forpliktet til å vedstå seg tilbudet, ut 27. november. De mener det slik situasjonen er nå heller ikke er mulig å inngå avtaler med Biomar og Vesterålen Marine Proteiner, som har varslet at de ønsker å bygge på det nye industriområdet.

- Øksnes Havnevesen KF henstiller til Øksnes kommune ved formannskapet at det føres nær politisk oppfølging av prosjektet, slik at området kan utvikles i tråd med forutsetninger i havnestyresak 7/16 og kommunestyresak 42/16. En rask kommunal behandling og tilrettelegging er særdeles viktig for utvikling av næringslivet, skriver Harald Antonsen, John Terje Johansen, Ole-Martin Karlsen og Hildegunn Arntzen i havnestyret.