Halvar Ellingsen har de siste ni månedene laget matspalte for Sortlandsavisa, VOL og Vesteraalens Avis. I dag var han i VOL sine lokaler og laget mat til denne spalten.

- I dag lager jeg friterte torskefjes, sier han og ler. Fagspråket sier det er torsketunger, men ifølge mesterkokken er det både tunge og kinn som er med.

I kveld er han med i nok en episode av Top Chef. Dagens episode var preget av hektisk aktivitet og mye løping.

- Vi skulle grille en gris og den måtte vi grille ute. Så vi måtte løpe inn og ut fra kjøkkenet. Det ble mye løping i løpet av de to timene vil lagde retten. Det var igrunn mye løping hele tiden på et beinhardt betonggulv, sier Ellingsen.

- Fin opplevelse

Men selv om TopChef var full av løping og stress, var det en opplevelse Ellingsen satte pris på.

- Det var en veldig artig opplevelse. Det var en fin gjeng med folk både foran og bak kamera. Det var også veldig gøy å se hvordan TV lages, sier han.

Hektisk

Halvar Ellingsen har flyttet hjem til Sortland og har hatt suksess med suppeonsdager i det siste. I tillegg er han opptatt med flere andre prosjekter. I helga var han på Myre Hotell med skreiaften mens han på tirsdag reiser til Senja med Sjømatrådet.

- Det er hektiske dager, men veldig artig. Det verste med det er mamma og pappa som sier jeg jobber for mye. Jeg har alltid jobba mye, men dette er første gang de ser det på nært hold, sier han.

Han vil ikke si noe om hvor langt han når i TopChef dog.

- Jeg kan ikke si for masse, sier han. Men om du ser videoen i videovinduet, vil du få et lite hint.