torsdag 21.01 2021

Vil fremskynde arbeidet med gang- og sykkelvei på Holmstad

Sortland kommune ønsker å fremskynde arbeidet med reguleringsplan for gang- og sykkelvei på Holmstad med et år.

Seks års kamp over

Nå har Egil Kristoffersen & Sønner i Bø, etter seks år, fått endelig klarsignal for deres oppdrettsvirksomhet ved Gaukværøya.

Kraftig passasjernedgang for alle, men nesten normalt med avganger på Andøya

2020 endte med en kraftig nedgang i passasjertallet ved flyplassene i regionen. Dette gjelder også for flyavganger på Skagen og på Evenes, men på Andøya hadde de nesten normalt antall avganger.

AIL-spilleren har signert for FC Nordsjælland

AIL-spilleren Moutaz Alzobi (16) har akkurat signert for den danske Superligaklubben FC Nordsjælland. Klubben har et av Europas beste akademier for unge fotballspillere.

Slik kjører du inn til koronatest

Andøy kommune har tatt i bruk den nye teststasjonen for koronavirus på Andenes. De som skal utfører testene ber om at man kjører inn til stasjonen fra en bestemt retning. Her kan du se hvordan.

Arbeidstilsynet stanser ikke arbeidet ved byggeplass etter fallulykke

Mandag falt en person fem meter i en fallulykke ved en byggeplass på Sortland. Arbeidstilsynet har ikke funnet noen grunn til å stanse bedriftens arbeid på byggeplassen.

Uvær stoppet Lødingen-ferga

Melder vindkast opp mot 35 meter i sekundet

Meteorologisk institutt forventer kraftige vindkast i Lofoten og Vesterålen, men meteorolog Jon Austerheim understreker at de kraftigste kastene ligger an til å bli veldig lokale.

Sortland IL trener igjen

I går begynte Sortland IL med treninger igjen, etter at regjeringen åpnet for trening med kontakt.

Markerte trafikkofrenes dag på Sortland

I går ble trafikkofrenes dag markert på Sortland. Ni fakler ble tent for de ni som mistet livet i trafikken i Nordland i fjor.

Ber kommunen om milliontilskudd til Vesterålens første turnhall

– Vi har nesten 23.000 kvadratmeter med kunstgress, og 1700 kvadratmeter med sportsgolv, sier Mats Oshaug i Melbo Turnforening. Nå satser han og foreningen på oppføring av Vesterålens første turnhall, til en pris på 20 millioner kroner.

Skal hedre omkomne fiskere i 200 dager

I starten av februar er det 200 år siden 30 fiskere omkom i Andøy. Det blir markert på flere måter.

Han er klar for å satse på torskeoppdrett

Oppdrettsselskapet Øyfisk søker om dispensasjon for å etablere åtte merder for oppdrett av torsk i Øksnes.

431 nye koronasmittede siste døgn – 236 færre enn for en uke sidenI

Det siste døgnet er det registrert 431 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn dagen før, men 236 færre enn samme dag i forrige uke.

Undersøkelse: Ingen økt interesse for ny Smittestopp-app

Fire av ti nordmenn sier at de vil ta i bruk den nye Smittestopp-appen på mobilen sin. Det er omtrent på samme nivå med da den ble lansert for én måned siden.

Hålogalandsveien noe forsinket

Forarbeidene til prosjekt E10/Rv. 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt går som planlagt. Samtidig er mulig oppstart utsatt minst ett år.

– Det er en grunn til at jeg har kalt Sortland for byen med vannskrekk

Sverre Bjørstad Graff, som bor i Oslo nå men er oppvokst på Sortland, har lagd flere tegninger av hvordan han ser for seg at en havnepromenade kan se ut.

onsdag 20.01 2021

Familie etter hyttebrannen i Andøy: − Vi er i dyp sorg

Pårørende etter den voldsomme hyttebrannen i Vesterålen forteller om en vanskelig tid, men sender en takk til lokalsamfunnet og hjelpeapparatet.