lørdag 26.09 2020

Guri Melby skal lede Venstre videre: – Rørt over tilliten

Helt etter planen ble Guri Melby valgt til ny leder for Venstre på partiets landsmøte lørdag. Nestledere ble som ventet Sveinung Rotevatn og Abid Raja.

Busstreiken: – Jobber opp til 12 timer i delte skift

I dag gikk 190 Bussjåfører i Nordland ut i streik i dag. Bussjåførene som stod streikevakt på Sortland i dag forteller om utmattende vaktordninger, i tillegg til lønn som de mener at trenger et kraftig løft.

Også Flybussen rammet av Streiken

Det blir mer komplisert enn vanlig å komme seg til Harstad/Narvik lufthan Evenes.

Ekstremvei kan ta lang tid å få fikset

Mange reagerte sterkt på bilder av de elendige veiforholdene inn til Åknes, etter at Åknesbeboer Harald Kristoffersen delte bildene på Facebook. Ingen snarlig løsning er i sikte.

Drømmer om å realisere dette: – Vi er kommet så langt at vi ser at det er realistisk å få til

To gamle skatere, som begge brenner for egenorganisert aktivitet for ungdom, har slått seg sammen og startet arbeidet med Andøy betongpark. – Nå vil vi ha med oss ungdommene videre, sier Ørjan Vøllestad og Anders Stave.

Reidun har endelig fått full mobildekning i huset

Reidun Vedal er kjempefornøyd med at hun nå har full mobildekning i huset sitt på Dverberg. Nå venter hun bare på at Andøy kommune skal montere trygghetsalarm for henne.

Vil selge barnehagen som bolig

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen vil selge den nedlagte barnehagen på Åse som bolig.

– Å være feier er det frieste yrket du kan ha

Andøys feier har nå bestått fagprøven. – Det er et fritt yrke der du treffer masse nye folk, sier Bengt Stian Henriksen (39).

Solid overskudd for Hoppensprett Stokmarknes

Hvalsafarigründer om bankkutt: – Forbanna på hele opplegget

Geir Maan driver en rekke bedrifter i Andøy og har vært trofast kunde hos Sparebanken Nord-Norge i 50 år. Når banken nå kutter alle bånd til Andøy, så vurderer Maan å gjøre det samme overfor banken.

Finværet er på tur

fredag 25.09 2020

Michal Reinholdtsen om fergekutt Melbu-Fiskebøl:

– De tar jo fra ungene alt av sosiale aktiviteter

Michal Reinholdtsen, som bor på Strønstad og har engasjert seg sterkt for fergetilbudet før, mener det får dramatiske konsekvenser for lokalsamfunnet når antall avganger blir kuttet.

«Hadsel Høyre må skille mellom øremerkede og frie midler»

«Fergekuttene skyldes prioriteringer, ikke manglende overføringer»

Busstreiken: Elever må forberede seg på hjemmeskole

Når bussjåførene i Vesterålen lørdag blir tatt ut i streik, vil det mandag ramme skoleelevene som er avhengig av skoleskyss. Disse elevene forberedes nå på å ha digital hjemmeundervisning.

Ingen avklaring om dialyse i Andøy

– Vi er positiv, men det er ikke bare å hoppe til og ordne dette, sier ordfører Knut Nordmo om dialysetilbud i Andøy. Fylkesstyret i LNT Nordland er på sin side sjokkert over kommunen.

– Vi vil at streiken skal berøre arbeidsgiver, ikke passasjerene

Bussjåførene i Vesterålen ønsker absolutt ikke at streiken skal gå utover passasjerene, men det er ingen vei utenom. – Vi håper at arbeidsgiversiden tar til vett og får oss tilbake til forhandlingsbordet.

dragnes s

Vinden som herjet i Vesterålen onsdag, var røff å håndtere for de fleste som bevegde seg til fots utendørs.