torsdag 22.04 2021

551 nye koronasmittede registrert siste døgn – 95 færre enn snittet for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 89 flere enn snittet de siste sju dagene, men 95 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Spent på koronaeffekten for årets søknader til Samordna Opptak

Tallene fra årets Samordna Opptak er klare. Det har vært spekulert på hvordan pandemien påvirker valg av studiested, yrke, boform og friår – og antall søkere.

Suksess for Rocka møbler: – Hele Vesterålen er og handler her

Nå har Rocka Møbler vært på Sortland i litt over to år. Innehaver Tommy Nygård sier salget har gått over all forventning.

– Nyksundveien må ses i sammenheng med hele Øksnes

Nyksund Vel har framsatt et ufravikelig krav om at infrastruktur som vei og trafikkregulering på stedet må kraftig oppgraderes om nye planer om hotell i Nyksund blir en realitet. Ordføreren svarer at når og eventuelt om Nyksundveien kan få fast dekke avhenger av årlige prioritering av kommunestyret.

onsdag 21.04 2021

Mistet førerkortet, men var ikke enig

Andenes-selskap har levert dronefilm til hvaldokumentar fra Disney

Førstkommende søndag har naturdokumentaren "Secret of the Whales" premiere på Disney +. Norwegian Orca Survey på Andenes har bidratt med dronefilm.

Rema 1000 i Handelsparken har tredoblet omsetningen

Tredoblingen skjedde etter flere harde år, hvor konkurransen har hardnet på grunn av flere nye butikketableringer. Rema-butikken ved broa har i flere år vært blant butikkene i Nord-Norge som omsetter for mest, og i år var butikken på den som gikk nest best.

Rema 1000 med rekordår i nord, men sliter i Tromsø: – Leverer sinnssyke resultater

Tromsø har ikke lenger «verdens største Rema 1000-butikk», men Remas toppsjef Ole Robert Reitan har «ambisiøs plan» for Nord-Norge.

FHI vurderer bruk av vaksine for 16-åringer

Pfizers vaksine er godkjent til bruk for alle over 16 år. FHI har ennå ikke tatt stilling til dette, men vurderer nå vaksinering ned til 16-årsalderen.

Starter med utkjøring av fersk bakst fra Bø

Nybaka i Bø og Jenny Tande Fagereng, starter opp med utkjøring av fersk bakst til Sortland, Øksnes og Hadsel. Dette er fordi de må tenke nytt og utvide sitt marked som følge av koronakrisen.

Noen ledige vil få både ferietillegg og ferie med dagpenger

En teknisk begrensning i Navs saksbehandlingssystemer gjør at noen arbeidsledige vil få både feriepenger og senere en mulighet for fri med dagpenger.

17 søkere på Andenes

Skolene i Andøy er inne i prosessen med å rekruttere personale til neste skoleår, og søkerlistene viser at mange vil jobbe på Andenes skole.

Bil kjørte av veien

Onsdag ettermiddag melder politiet om et trafikkulykke på Kringelveien på Fv 82 i Sortland.

Starter utredning om parkeringsavgift i Sortland sentrum

I 2018 ble planen om betalt parkering i Sortland sentrum skrotet, men nå gjenopptar kommunen utredningsarbeidet om det og hvordan parkeringsløsningene i sentrum skal organiseres. På et åpent møte i dag orienterte planavdelingen i kommunen om hvorfor, og om hvordan de vil legge opp prosessen videre.

Kystverket vil videreføre arbeidet med å etablere testsenter for oljevernteknologi

Regjeringen vil videreutvikle arbeidet mot marin forsøpling, og har besluttet at SOOM i Svolvær blir nasjonalt senter dedikert til det arbeidet. Senterets ansvar innen oljevern overføres til Kystverket.

Flere branner i distriktet: Varetektstiden snart ute

Mandag 29. mars meldte politiet at en mann var fremstilt for varetektsfengsling etter flere branner i regionen helga før. Førstkommende mandag må påtalemyndigheten ta stilling til hvorvidt de ønsker ham videre i varetekt.

– Russen blir ofte skåret over en og samme kam

I år er det andre året hvor russen må forholde seg til koronarestriksjoner. Russegruppen BadChemistry2021 ved Sortland videregående skole hadde gledet seg til å feire russetiden.

Stenger bassenget på Sortland