tirsdag 18.02 2020

Mener dommerne er inhabile, men det mener ikke dommeren

Sorenskriver Hans Edvard Roll er av en part beskyldt for å være inhabil i en skjønnssak som går for Vesterålen tingrett. Det er sorenskriveren ikke enig i, og har forkastet en begjæring om inhabilitet. Han overlater til dommerfullmektig Tora Ellingsen å administrere hovedforhandlingene på Sortland denne uka.

Bø på delt tredjeplass

Elevene fra Bø ungdomsskole tok åtte av tolv poeng under Klassequizen tirsdag morgen.

Nordtrafikk og Samskip inngår avtale: Får faste anløp med containerskip ved Sortland havn

Nordtrafikk og Samskip har inngått avtale om regulære anløp av Sortland Havn med de miljøvennlige multipurpose-skipene MV «Samskip Kvitbjørn» og «Samskip Kvitnos».

Johan Borgos klar med boka «Samer ved storhavet»: – Ei bok det tok 40 år å få realisert

Johan I. Borgos lanserer tirsdag boka «Samer ved storhavet».

Sju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter

Et tilsyn ved norske sykehus viser hittil at nesten alle bryter loven og utsetter pasienter for alvorlig risiko når pasientene ikke får plass på rett avdeling.

Nå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge

Helsedirektoratet har myket opp sæddonorreglene. Før kunne hver sæddonor kun få åtte barn fordelt på seks familier. Nå er maksgrensen for antall barn fjernet.

Politidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet

I 2017 stilte Politidirektoratet spørsmål om metoo i en ­undersøkelse. Nå følger de opp med spørsmål om uønsket seksuell oppmerksomhet.

Widerøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt

Widerøe sier ruter kunne reddes med 65 kroner avgiftskutt per flysete, mens Jonny Finstad (H) reagerer på at flyselskapet vil ha enda mer kutt enn det har fått.

Dette jobber politiet med tirsdag

Her kan du følge med på hva politiet i Nordland rapporterer.

mandag 17.02 2020

– Vi taper til stadighet for Helgeland

– Vi må få en større andel av veimidlene til Vesterålen, sa Kjell-Are Johansen (Ap) da formannskapet i Andøy hadde møte mandag.

Underskudd i Andøy:

Men det ble «bare» 2,9 millioner kroner

Økonomisjef Stein Ivar Johansen hadde gladnyheter til politikerne i Andøy på tampen av mandagens formannskapsmøte. Det ble underskudd, men bare 2,9 millioner kroner.

Bygger tomannsbolig på Solbakken boligområde i Bø

Uansett interesse for å kjøpe nøkkelferdige boliger ved Solbakken boligområde på Straume i Bø, går utbygger Per Arne Jakobsen og Bygger`n i gang. Men om det blir i løpet av året er han mer usikker på.

Landslagsjef: – Det er egentlig opp til ham selv hvor god han kan bli

Forrige ukes bowlingturnering, Friendly Match 2020 i Quatar, ble en stor opplevelse for Halvar Hagen Nilsen fra Melbu. Det ende både med gull og sølv i bagasjen.

– Vi kan rett og slett ikke komme til mai og se at disse kuttene blir gjennomført

Stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp) er opprørt over situasjonen Nord-Norge havner i, som følge av de mange rutene Widerøe nå kutter.

Hareide bekymret for konsekvensene av Widerøe-kutt

Flyselskapet Widerøe kutter 4.000 flygninger i kortbanenettet. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier han er bekymret for konsekvensene.

Vol følger torskefisket - se video

Jubel over hele linja

Forrige uke var det full trøkk i skreifisket i Vesterålen, med nesten 4 000 tonn torsk levert. Også langs sløyelinja og på kaia ved Holmøy Fiskemottak var det god stemning.

Får fyringsforbud etter pipebrann

Politiet fikk kritikk. Det endte med samfunnsstraff

44 timer samfunnsstraff ble dommen for en mann som i Vesterålen tingrett er dømt for vold mot politiet. Det skyldes blant annet politiets framferd overfor den tiltalte.