tirsdag 23.10 2018

Nikoline og Victoria jobber med teaterforestilling som har offisiell premiere under Festspillene i Harstad:

– Forestillingen skal være intim og på sengekanten

Andværing Nikoline Spjelkavik og teaterkompaniet Lost and Found Production, som hun driver sammen med Victoria Røising, gleder seg til å vise frem forestillingen Love and the Ocean.

Widerøe varsler nye rutekutt i 2019

Nikoline og Victoria jobber med teaterforestilling som har offisiell premiere under Festspillene i Harstad:

– Forestillingen skal være intim og på sengekanten

Andværing Nikoline Spjelkavik og teaterkompaniet Lost and Found Production, som hun driver sammen med Victoria Røising, gleder seg til å vise frem forestillingen Love and the Ocean.

mandag 22.10 2018

De lokale Instagram-kjendisene om debatten rundt lettkledde friluftsbilder:

– Det gir et feilaktig bilde av å være på tur

De lokale Instagram-kjendisene Kenn Johannessen-Løkkegaard og Linn-Ellinor Olsen har fått med seg debatten rundt lettkledde friluftsbilder som har pågått i media de siste ukene.

Torskeprisene presses opp

Torskeprisen økes med 25 øre kiloen.

Havna i rus etter årevis med mobbing - nå vil han hjelpe andre:

– Det er noen personer jeg fremdeles unngår, fordi det sitter så dypt i meg

Da Raimo Melbøe var 21 år, havnet han i fengsel. Voksenlivet var lenge preget av rus. Selv mener han mobbingen han opplevde gjennom hele skolegangen på Sortland var avgjørende, og har selv vurdert å gå til sak mot kommunen.

– Kanskje mer aktuell enn noensinne

Onsdag blir det feelgoodkomedie i Hurtigrutens hus på Stokmarknes. Da er det nemlig duket for Riksteatrets Stones in His Pockets (Stein i lomma) , med to skuespillere i 18 roller og Erik Poppe i registolen.

Tor Bratli, daglig leder i Sundt Air:

– Det er bare å flytte inn når Forsvaret flytter ut

Tor Bratli, daglig leder i Sundt Air og styreleder for Norwegian Special Mission, priser fagmiljø og fasiliteter ved Andøya flystasjon.

Det haster med avklaring om hva Forsvaret vil tillate av aktivitet på flystasjonen

Ordfører Jonni Helge Solsvik smiler når han forteller om interessen fra store konsern som vurderer å etablere seg på Andøya. Smilet blir borte når avklaringer om tilgang på areal og fasiliteter ved Andøya flystasjon blir tema.

Den fylkeskommunale kjeveortopeden i Sortland har lengst ventetid i fylket:

480 står på venteliste - risikerer å måtte vente to og et halvt år

Barn og ungdommer som har blitt henvist til kjeveortopedisk behandling ved den fylkeskommunale klinikken på Sortland, kan måtte vente lenge. Kjeveortopeden der har nemlig om lag 480 på venteliste, og de henviste kan påberegne å måtte vente i to til to og et halvt år.

Nytt fjes på Kulturfabrikken - Edvard Michailoff Pettersen

Edvard Michailoff Pettersen er en kar du vil møte om du skal arrangere noe på Kulturfabrikken i det kommende året. Han er nemlig nytilsatt vikar som produsent, og skal jobbe med å fylle Kulturfabrikkens program med opplevelser og aktiviteter.

Regulering av driftsbudsjettet i Øksnes

– Vi har tre millioner for lite

Sektorene helse og sosial, skole og teknisk står til sammen for tre millioner kroner i utfordringer. Å bruke 100.000 på å gjenåpne bassenget fram til jul, sier kommunestyret nei til.

Tilbyr gratis vaksine til russen

Sortland kommune skal i løpet av november tilby alle avgangselevene ved Sortland vdg skole vaksine – målet er å forebygge smittsom hjernehinnebetennelse.

Ungdomstrinnet i Aslvåg:

– Synes vi skal ta signaler fra foreldre og elever på alvor

Venstre, Senterpartiet og Frp og KrF vil ha utsatt overføringen av elever fra ungdomstrinnet ved Alsvåg skole til Myre skole. – FAU føler seg ikke hørt i denne saken, sier John Danielsen (Sp).

Sjåfør til legevakt etter utforkjøring ved avkjøringa til Sommarøy

En bilist er sendt til sjekk etter utforkjøring.

Øksnes signerte på samarbeidsavtale med Nordland politidistrikt:

– Politiets åpningstider må med i avtalen

Øksnes kommune og politiet ï Nordland har signert en samarbeidsavtale, og politikerne i kommunestyret er opptatt av at de konkrete åpningstidene til politiet må være med i avtalen.

Skal ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år

Mann tiltalt for overgrep

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en mann for overgrep som skal ha blitt begått i Vesterålen. Saken omfattes også av straffe-lovens paragraf om seksuell omgang mellom nærstående.

Dømt for ruskjøring og uaktsom kjøring

En mann fra Hadsel er dømt for flere lovbrudd i Vesterålen tingrett