Konkurransen mandag kveld gikk ut på å lage mat inspirert av hjemplassen. Halvar Ellingsen lagde derfor en nyvinning på fiskebollefronten - en inside out fiskebolle med sausen inni. Det ble populært blant dommerne som under diskusjonen om retten, noe Halvar først så når han så på TV mandag kveld, anbefalte sigerfjordingen å ha dette som en signaturrett på en eventuell restaurant i Vesterålen.

- Det er jo fint å gå videre. Ble en del tv tid denne episoden, til min store frustrasjon. Jeg har jo ikke hørt hva dommerene har diskuterert seg i mellom når de bedømmer maten før jeg ser det på TV og i går var det jo mildt sagt fantastiske tilbakemeldinger, sier han.

Forsprang

Han skryter også av råvarene i regionen han kommer fra, noe han er stolt av å vise frem på TV.

- Det er kult å få sånne ord fra folk man Har sett opptil lenge. Men det er jo litt kjipt for de andre deltakerne at de ikke kommer fra Sigerfjord, jeg starta jo med en mils forsprang på de andre siden jeg kommer fra en region med så mange fantastiske råvarer.

Jon Marius Sletten fra Dyrøy i Troms gikk også videre i konkurransen i mandagens episode.

Redd suksess

Han er nesten redd for hvor kommers den nye innovative fiskebollen kan bli.

- Jeg begynner å grue meg til å bli lei av å lage insideout fiskebollen allerede, jeg liker jo ikke å lage samme rett to ganger og har mistanke om at det kommer til å gå litt inflasjon i fiskebolle med saus inni fremover, sier han.

Se video og et lite intervju med Halvar i videovinduet øverst.