I januar begynner den norske versjonen av det amerikanske kokkeprogrammet Top Chef på TV2.

12 norske kokker skal kjempe om 250.000 kroner. En av disse er Halvar Ellingsen fra Sigerfjorden i Sortland.

-Kult konsept

Ellingsen har tidligere jobbet på Palace Grill i Oslo. Læretidens hans fant sted på De fire roser i Harstad. Han har i tillegg jobbet på restauranter som Bagatelle, Haga Gård, Kulinarisk Akadmi og Arakataka og har også vært på det norske kokkelandslaget.

Opptakene av serien er for lengst avsluttet. Ellingsen ser tilbake på innspillingen med glede.

– Det var et veldig kult konsept å være med på.  Top Chef er det første kokkeprogrammet på norsk tv der profesjonelle kokker får muligheten til å konkurrere. Tidligere har det bare vært amatører og kjendiser. Programmet er lagt opp slik at man får muligheten til å vise seg frem, forteller Ellingsen til VOL.

Profilerte dommere

Dommere i programmet, og som avgjør hvem som går videre fra hver runde i konkurransen, er profilerte kokker som Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal og Lise Finckenhagen

– Tom Victor Gausdal har jeg jobbet for på Palace Grill. Han er et av mine store forbilder og den jeg var mest nervøs å lage mat for, sier Ellingsen.

Å være med på programmet har flere verdier for sigerfjordingen.

– En ting er at det gir profilering. Men det har også gitt meg en masse utfordringer. Det er rett og slett et dønn ærlig program, understreker kokken.

– Blir bra tv

Når Top Chef kommer på TV2 om noen uker, har ikke Ellingsen selv planer om å se så mye på programmet, men han anbefaler andre å gjøre det.

– Det er litt kleint å se seg selv på tv. Men jeg har hørt at de episodene som foreløpig er ferdigklippa, er veldig bra. Jeg tror at dette kommer til å bli bra tv, slår Halvar Ellingsen fast.