Spilte 16-delsfinale i verdenscup

Håndballjentene fra Stokmarknes kom til sluttspill i Partille Cup i Göteborg, men måtte se seg slått i 16-delsfinalen.
New Articles

Sist helg reiste jente 14-laget fra Stokmarknes til verdens største håndballturnering med over 22.000 deltakere fra 43 land. Håndballjentene har vunnet to av fem kamper i Göteborg i Sverige.

Med fjerdeplass i puljen ble det 16-dels B-finale fredag ettermiddag, der svenske Åhus Handboll 2 var motstander. Jentene fra Stokmarknes tapte kampen knepent 8-9 og røk dermed ut av turneringen.

Spiller ute

Tirsdag spilte de den første av de fem innledende kampene mot norske Frogner IL. Kampen endte med tap 23-12 ifølge lagets facebookside.

Til forskjell fra hjemme spilles kampene på utendørsbane.

– Det er uvant for oss å spille ute, og det er litt varmt å spille i 20 grader og sol. I hvert fall i forhold til nordnorske forhold, forteller trener Ricky Davidsen til VA.

Til sammen reiste 30 foreldre, spillere og trenere fra Stokmarknes Håndballklubb.

Møtte brasiliansk lag

Onsdag kom jentene sterkt tilbake med seier over svenske IFK Hammarø, med 17-9. Senere på dagen endte det med tap 6-16 mot IK Baltichov fra Sverige.

Torsdag møtte Stokmarknes  TD Brazil fra São Paulo. Kampen endte med en sterk 18-12 seier mot søramerikanerne. I den femte kampen mot Fjellhamar IL sto det mellom A-sluttspill eller B-sluttspill for stokmarknesjentene. Men laget fra Oslo ble for sterke og vant 19-8, før det som nevnt innledningsvis ble 8-9 tap i B-16-delsfinalen mot svenske Åhus.

Nye relasjoner

Davidsen roser håndballjentene som han trener sammen med Vibeke Martinsen. Han peker på flere gode erfaringer med å delta på en så omfattende verdensturnering.

– Jentene synes det er veldig artig å treffe andre enn de lokale lagene og se hvordan spillestil de har. De andre lagene har ulike spillemåter når det gjelder forsvar og angrep, forklarer Davidsen.

– Likevel er det ikke lov med noe stygt spill.

Han understreker at første prioritet er opplevelsen i seg selv, og det å ha det artig.

– Ikke minst det sosiale, at de skaper nye relasjoner.

Stokmarknesjentene har fulgt med på de andre kampene, men også fått shoppet litt i den svenske storbyen. To av dagene dro de til fornøyelsesparken Liseberg.