Sykehuspasientene får mindre ventetid

Helse-og omsorgsdepartementet skriver i en pressemelding at sykehuspasientene venter enda kortere på å få en utredning eller en behandling. De skriver også at det er viktig for regjeringen at pasienter skal få rask tilgang til helsehjelp. Men hva er årsaken til denne endringen?

Ni av ti Helse- og omsorgsdepartementet kommer ut i en pressemelding at ni av ti pasienter får hjelp til avtalt tid.  Foto: NTB Scanpix

New Articles

– Den kraftige reduksjonen skyldes først og fremst en betydelig innsats fra de som jobber i sykehusene. Men det skyldes også gode sykehusbudsjetter, mer mangfold og styrkende pasientrettigheter. Tydeligere krav til resultater og større frihet til sykehusene er også viktig, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.