Leserbrev:

– Feilaktig fra Dagfinn Olsen

Fylkesråd Svein Eggesvik går i rette med Fremskrittspartiets gruppeleder, Dagfinn Olsen, i dette innlegget.

Fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik  Foto: Nordland fylkeskommune

New Articles

Gruppeleder Dagfinn Olsen (Frp) kommer i media i Nordland med feilaktige påstander om at jeg gir fordeler til min barndoms heimplass.

Han skriver:

«Grovest er det likevel når Beiarn ruten med kun 1 fastboende blir foreslått opprettholdt. Ruten betjener i tillegg til Øyjord der den fastboende bor, også et sted som heter "Eggesvik", som er «hjemplassen» til råden for samferdsel Svein Eggesvik.»

Dette er direkte feil. I saken til Fylkestinget står det:

«Båt – og ferjerutene Brønnøysund – Sauren, Hemnesberget – Tvertforlandet, Beiarfjordruta, Nordfoldruta og ruta Øksneshavn – Holandshamn – Svolvær legges ned. Fylkeskommunen vil gå i dialog med kommunen for å bidra til at kommunen kan organisere, nødvendig transport, mat, post, medisiner o.l. Tilbudet vil ikke være fast, men utføres etter behov og vil bli tatt bort dersom det ikke lengre er fastboende på stedene.»

Det er således litt merkelig at Dagfinn Olsen som gruppeleder i fylkesting ikke har lest saken, før han går til media.