– Kult å høre at klubben tør å gå den veien, sier Torneus til VOL.

Hun synes det er flott at flere kvinner blir fotballtrenere for herrelag. Etter et halvt år i gamet har hun bare positive erfaringer.

– Det var en del ting jeg måtte tenke over før jeg sa ja, og som jeg var skeptisk til. Jeg trodde kanskje at jeg måtte bevise ekstra mye for overbevise dem om at jeg hadde fotballfaglig kunnskap, men guttene har vært veldig positive, sier hun.

Selv om Torneus trener et tredjedivisjonslag, sier hun at nivået når det gjelder profesjonaliteten, er ganske høyt.

– Det er ikke like proft som i OBOS-ligaen og eliteserien. Men, gutta gjør jo likevel mange bortprioriteringer og satser ganske mye for å være med. Nivået er faktisk forholdsvis proft, sier hun.

På spørsmål om Torneus har planer om å avansere i divisjonssystemet som trener, svarer hun:

– Jeg tar ett år om gangen, og så får jeg finne ut om det er noe for meg, slår Torneus fast.

En annen person som også er begeistret over nyheten om Voktor Pedersen har blitt utnevnt til trener for Sortlands fotballherrer, er trener for Medkila, Margunn Haugenes.

– Veldig artig å høre. Jeg kjenner til Julie, men har ikke trent henne selv. Jeg regner med at det er dette hun ønsker og at ho har tilitt i styret til at hun kan gjøre en god jobb, sier hun.

Haugenes tror ikke at Voktor Pedersen får store utfordringer ved å være kvinnelig trener.

– Det tror jeg ikke. Hun kommer til å bli målt på resultater hun også, som alle herretrenere blir og må selvsagt vinne kamper, sier hun.

Medkila-treneren synes det er ekstra stas at 3.divisjon, avdeling seks, nå har to kvinnelige trenere.

– Det er tydelig at Nord-Norge går foran. Det er selvsagt en vei å gå før vi får en kvinnelig eliteserietrener, men dette er en god start. Man må begynne litt ned i systemet, kanskje rykke opp med et lag og gå løpet på den måten. Endringen kommer nok sakte men sikker, slår Haugenes fast.