Sortland korforening feirer 50 år:

Jubileumsshow helt i hundre

Bravo-ropene satt løst i Møysalen da Sortland korforening inviterte til festaften for å feire et halvt århunde med sangglede.

Sortland korforening kan kunsten å feire, og sørget for en heidundrende jubileumskonsert. Korets leder Egil Hitland og Tove Mette Bjørkmo.   Foto: Tone M. Sørensen

New Articles

– Hvis du ikke er vakker når du er 20, sterk når du er 30. rik når du er 40 eller klok når du er 50, så blir du det aldri! Jeg vil si dere har klart alt dette, dere synger vakkert og har sterke stemmmer, sa ordfører Tove Mette Bjørkmo, som hyllet Sortland korforening under deres store jubileumskonsert.

Hun berømmer også den store frivillige innsatsen som korforeningen og ildsjeler legger ned på Sortland, som er kjent for å sitt rike kormiljø.

God stemning

Helt fra åpningslåten «Har du fyr». Ola Bremnes sin store slager var det klart at det kom til å bli en minneverdig aften i Møysalen.

Sortland korforening, under ledelse av dirigent Sigrid Randers-Pehrson, glitret i Møysalen. 

 

Det var et kor i storslag, og med et rikt repertoar som fikk jubelrop og bravo-er fra salen til i bidra til den gode stemningen. Ikke bare synger de på norsk, låter på svensk, tysk, islandsk og italiensk kom fra scenen, og kunsten å krølle tungene rundt et annet språk uten å slå knute på stemmebåndene, behersker koret.

Også er de så herlig lekne. Og tar med publikum på alt fra de store sakrale låtene, til festlige skillingsviser med litt skuespill på toppen, som «Om eg var en rik mann».

Seeman, en tysk låt om lengselen etter sjømannen, var lekent framført.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Og hva er vel en fest uten venner? Steinar Kjeldens kvartett bidro med en utrolig vakker samba, med Kjeldsen selv på tangentene, Oddmund Finnseth på bass, Arne Strømsnes på gitar, Eilif Hallingstad Finnseth på slagverk og Tim Challman på saxofon.

– Helt fantastisk

I pausen satt rosen fra publikum løst. Blant de over 250 som koste seg i salen er tidligere kormedlem Elin Norum.

– Jeg synes det var helt fantastisk, sier hun, og forteller at det beste minnet hun har fra tida som korsanger var den store Glenn Miller-konserten.

Tidligere dirigenter var også med i kveldens store show, blant dem Marit Hammer og Dag Erik Enoksen, sistnevnte også som konferansier.

Vesterålen storband var blant gjestene på scenen.  

 

Han åpnet konserten med ei lita kjærlighetserklæring til sangen, og det store i det å bli sunget for.

–  Vi snakker ikke om de store diva bravissimo møtene på scenen, men det store i det små, at du står foran meg og synger. Og du synger til meg, sa han.

Underskjønn folketone

I løpet av korkonserten fikk kormedlem Kirsten Opdan Aafløy tildelt Norges korforening sin hedersmedalje for over 40 års innsats. Og det var også noe som ble reflektert over i løpet av kvelden, at dette koret består av mennesker som har møttes hver uke i over fem tiår, for å skape god stemning med sang.

Et halvt århundre med sangglede ble feiret med stor innlevelse.  

 

Korets faste dirigent og musikalske leder Sigrid Randers-Pehrson var glitrende, og da hun sang den nordnorske folkevisa Barndomsminne fra Nordland, a capella var det nesten så folket holdt pusten, så vakker er stemmen.

Kirsten Opdan Aafløy har sunget i over 40 år, og fikk hedersmedalje fra korforbundet.  

 

Når korforeningen toppet laget med musikalske gjester som Sindre Myrbodstad, og Vesterålen strorband som de har produsert mange store konserter sammen med, er det bare å ta av seg hatten, og slutte seg til ropene fra salen.

– Bravo!