Hundehotell har fått større plass

«Hundevenn» i Hadsel ferdigstiller hundehotell. Daglig leder sier at det er stor etterspørsel i Hadsel.

Flere Sunniva Jørgensen (daglig leder) og Thea Solheim (hundetrener) hos «Hundevenn» gleder seg til å få flere hunder på gården. En ny grillhytte er også på plass midt i den store hundegården på fem mål.   Foto: Gøran Gimsøy

Nyheter

Sunniva Jørgensen som står i spissen for «Hundevenn» på Hadsel ranch, gleder seg til å få mer plass til de firbeinte vennene. Til nå har hun hatt hjemmepensjonat.

– Vi får ett ekstra bygg med seks hunderom (som gir seks flere plasser) i tillegg til treningsrom med gressunderlag som også er for lek og kos. En liten butikk skal vi også ha uten å trø noen andre utsalg på tærne, sier Jørgensen.

Les også: - Hundevenn fikk penger

Som hjemme

Inne på hotellet er det helt nye tak, vegger og gulv. Jørgensen forteller at dugnadsånden har vært stor.

– Jeg handler lokalt for det er riktig for meg.  Det kuleste med disse rommene er at det er tre forskjellige nivå på varmen i gulvet. En hund kan velge å ligge der det er varmt, lunkent eller kaldt om den har mye pels. Hver hund får sitt eget lydtette rom. Er det flere som er vant til å være i lag kan de være i lag. Det er også viktig at det er hjemmekoselig, så vi har ikke gitter eller andre ting som minner om kennel. En hund trenger å ha det trygt og rolig rundt seg. De er stort sett aldri alene i døgnet siden vi har en fast ansatt i tillegg til meg selv, forklarer hun.

Åpner fredag

Åpningen blir førstkommende fredag. «Hundevenn» er fullbooket allerede de neste ukene fremover.

– Etterspørselen i Hadsel er stor. Jeg har også kunder fra Myre, Andøya og Lofoten. Dagspass er det mest populære og det tar lokalbefolkningen i bruk. På det nye hundehotellet hadde jeg en lang venteliste. Den begynner å minske nå.

Les også: - Hundevenner med duer

Tilvenning

Hunden står uansett i høysetet.

– Dyrevelferd er alfa omega. Vi skal ikke ha aggressive hunder og tisper med løpetid. Selv om vi har flest tisper, går det fint med hannhunder her med god trening. Det er viktig at de går godt overens. Noen hunder har brukt god tid på tilvenning.  Vi er ute stort sett hele dagen og der er det viktig med godt samhold.

I tillegg til hundehotell og dagspass tilbys det kurs med hundetrening.

Les også: - Et unikt tilbud