Pokémon Go-feberen brer seg:

Politiet advarer spillere mot å utsette seg for fare

Pokémon Go er den ny tingen "alle" gjør. Nå advarer politiet spillere mot å utsette seg for fare.

Skjermdump fra spillet.  

Nyheter

Pokémon Go er et spill du kan laste ned til smarttelefonen din. Det går ut på at du skal som en såkalt trener gå ut og fange Pokémons med smarttelefonen din.

Ifølge NRK-Nordland har politiet gått ut og bedt spillere sette sin egen sikkerhet først når de jakter de små japanske animerte monstrene.

Den ivrige jakten har allerede resultert flere små ulykker rundt om i verden. I både USA og Norge har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne, ifølge NTB.

Les også: Dette er Pokémon Go

Klatret på bygg

I Mo  i Rana oppsto det en farlig situasjon da to gutter klatret opp på utsiden av fjerde etasje på et sykehjem. Politiet rykket ut og fant de to guttene på jakt etter en Pokémon som skulle befinne seg på taket av sykehjemmet. Ifølge NRK måtte guttene låses ut via verandadøren til fjerde etasje og jakten på den prekært plasserte Pokémonen var over.

Dette er Pokémon Go

Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin. Spillet er tidligere utgitt for Nintendo og Game Boy, samt i form av anime, manga, samlekort og leker.

Lørdag formiddag meldte Pokémon Go at «trenere» i 27 europeiske land kunne gå ut og fange pokémons gjennom deres augumenterte virkelighetsspill.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede serverproblemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, står det på deres Facebook-side.

Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge.

Pokémon Go krever at du reiser deg fra godstolen og går ut i gatene. Spillet er et samarbeid mellom Nintendo, Google og andre selskaper der Googles kart danner grunnlaget for opplevelsen. Med telefonens GPS og spillets kart lar Pokémon Go deg gå i den virkelige verden på jakt. Der du beveger deg, går din figur i spillet. Over alt finnes monstre fra den klassiske spillserien og det er din jobb å samle så mange som mulig.

Spillerne går gjerne sammen med likesinnede, men alle vi har snakket med er vennlige og tar gjerne kontakt. Utveksling av informasjon om hvor de finner monstre, og hvilket lag de tilhører, er vanlig.