Tidenes beste strandrydde-dugnad

Reno-Vest melder om tidenes beste strandrydde-dugnad i Vesterålen.

RYDDER Lag, foreninger, skole og barnehager tar i et tak for å gjøre strandsonene i Hadsel ren. Her er fra aksjonen i fjor.   Foto: Anja Elen Eikenes

Nyheter

- Vi har mottatt nesten 40 tonn med strandavfall. Det meste av dette er plast, tenk da hvilke enorme mengder avfall som er fjernet fra naturen, sier Torunn Anita Ulriksen som er Markeds- og informasjonssjef i Reno-Vest og prosjektansvarlig for strandrydding i Vesterålen.

Totalt sett ble 39 840 kilo strandavfall samlet fra strender og fjæreområder i Vesterålen. Det ble gjennomført 146 strandrydde-dugnader og 1257 personer var med.

I tabellen øverst i saken ser du alt dette delt opp kommune for kommune.

- En varm takk til alle 1 257 strandryddere! Det er mange engasjerte mennesker som har vært i sving for å rydde opp søppel langs våre strender og fjæreområder! På strandryddeskjemaene ser vi at skoleklasser, barnehager, velforeninger, enkeltpersoner og grupper har tatt et ansvar for å rydde opp, fortsetter Ulriksen.

Les også: Ryddet stranda

Støtteordning

Høsten 2015 fikk Reno-Vest 360.000 kroner fra Miljødirektoratet. På grunn av dårlig vær ble det ikke mange dugnader i fjor høst, så mesteparten av pengene ble satt til ryddedugnader våren 2016.

Midlene har dekket transport av strandryddere til og fra ryddeområde, frakt av avfall til Reno-Vest samt viderebehandling av dette avfallet.

Les også: Ryddesjau til strands