- Fikk klart frem at delt løsning er best

Andøyordfører Jonni Solsvik skulle gjerne hatt mer tid til innlegget sitt under stortingshøringen om forsvarets langtidsmelding onsdag, men er samtidig godt fornøyd med det han fikk sagt.

Andøy-ordføreren er svært betenkt over at UDI går videre i prosessen med å etablere såkalt ventemottak i Andøy.  Foto: Tony Gulla Sivertsen, Andøyposten

Nyheter

35 personer fra Nordland var til stede på Stortinget under i forbindelse med høringen knytt til Forsvarets langtidsplan onsdag. Selv om delegatene bare fikk tildelt to minutter per innlegg, føler Solsvik at han fikk frem essensen i sitt budskap.

- Det som handler om betydningen av operative tjenester opp mot virksomheten av Andøya Test Center, var jeg veldig godt fornøyd med. Jeg synes at det ble godt tydeliggjort, sier ordføreren.

Les også: Høring med fokus på ATC

Holdt fokus

Selv om han gjerne skulle hatt mer tid, synes han det var viktig å respektere tidsgrensene.

- Jeg skulle gjerne hatt mer tid, noe som nok gjelder alle som holdt innlegg. Siden det var 60 høringsinnlegg var det et stramt program. Samtidig er det begrenset hvor mye informasjon komiteen kan forholde seg til. Det viktigste ble derfor å holde fokus i de to minuttene man hadde, understreker Solsvik.

- Spennende tider

Arbeidet med langtidsplanen fortsetter for både Solsvik og Stortinget i tiden som kommer.

- Mandag reiser jeg til Bardufoss der jeg skal holde et innlegg for Knut Arild Hareide i forbindelse med langtidsplanen, som i stor grad er det samme jeg snakket om på Stortinget. Det blir spennende tider fremover, slår Jonni Solsvik fast.

Les også: Kritiserte forslag om Kystvakt-kutt