Adam Enochsson og fiolinist Celia Sanchez-Nieves spiller med LVO:

- En ære å bli trukket ut

Trompetist Adam Enochsson og fiolinist Celia Sanchez-Nieves håper på fullsatt sal under søndagens konsert.

Talenter Adam Enochsson og Celia Sanchez-Nieves har øvd hver dag for å være klar til Unge talenter-konserten søndag  Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

Nyheter

Etter initiativ fra musikklærerne ved kulturskolen i Hadsel, sendte Adam (15) og Celia (12) hver sin søknad om å få være solister med Lofoten og Vesterålen orkester. Lydfilene fra hadselungdommene var godt gjennomført og ble trekt ut til Unge talenter-konserten.

– Det er litt av en ære å bli trukket ut, sier Adam til VA. Celia er enig, og tror det kan bli spennende.

Relativt klar

Celia er opprinnelig fra Spania, og kom til Norge for ett år siden. Hun har spilt fiolin i flere år. Samme instrument begynte også Adam med.

– Jeg fant ut at det ikke var noe for meg. Så sa mamma at jeg burde prøve kornett. Og etter ett til to år, endte jeg opp med trompet. Det er bedre klang i en trompet, forklarer Adam.

Ungdommene har fått tildelt to avanserte komposisjoner de skal fremføre. Celia skal spille Consert i A-moll av Vivaldi, og Adam skal spille Trumpefilm av Henry Persel.

– Den er ganske vanskelig. I forhold til det jeg er vant til i hvert flall, sier Adam, som i fjor kom på førsteplass på Talentiaden.

Konserten de spiller søndag blir deres første opptreden sammen med et orkester.

– Det blir nok det største vi har gjort hittil, sier de i enighet.

– Har dere øvd mye i forkant?

– Ja, jeg tror aldri man kan bli ferdig øvd. Men jeg er relativt klar, sier Adam, og hyller trompetlæreren Stine Sivertsen. 

– Jeg skulle gjerne hatt en uke til, smiler Celia, som også spiller piano.

Talenter

– Jeg tror egentlig ikke vi vet hvor stort dette er, sier Adam. Han og Celia håper vesterålinger kommer på konserten. Der skal de være solister sammen med fem andre unge talenter fra regionen;  trompetist Temmam Al-Taie fra Leknes, klarinettist Nina Karlsen fra Harstad, bratjist Emma Mørved fra Flakstad og cellistene Hedda Holstad Dyrnes og Pelle Winsjansen fra Sortland.

Lofoten og Vesterålen orkester oppfordrer publikum til å møte noen av dem som kan bli morgendagens proffe musikere fra distriktet.