– Fy fader, dette hadde jeg ikke trodd da jeg våknet i dag. Veldig hyggelig, smiler Carina Hilling idet hun får VOLs julestjerne.

Grendeglad

Mandag var hun travelt opptatt med å kjøre rundt i distriktene gjennom jobben i hjemmetjeneste i Sortland. Men vi fikk en kjapp prat med henne utenfor Selnes bygdehus idet hun var på vei til et nytt oppdrag.

I fjor høst ble Hilling valgt inn i menighetsrådet, men hun sier selv at det er Indre Eidsfjord Grendelag hun er mest opptatt av.

– Jeg liker å være aktiv i nærmiljøet, og det er grendehuset som er hjertebarnet mitt, forteller hun.

Les også: – Selv om hun har hatt et tøft år, stiller hun opp for andre

– Får alle til å føle seg velkommen

Hilling ble nominert av Cecilie Marlen Visnes, som foruten den store innsatsen også peker på Hillings personlighet som grunn til at hun fortjener VOLs julestjerne.

– Carina fortjener den flotteste julestjerna dere har! Jeg tror hun stiller i komité hver eneste gang grendelaget har tilstelninger. Hun smiler, ler og prater med stort og smått og får alle til å føle seg velkommen. Det er virkelig en glede å få hjelp av frivillige som Carina, som tar ansvar og «bare gjør»! Vi er mange som setter pris på engasjementet hun viser for bygda vår, begrunner Visnes i en e-post til VOL.

Barnehage-innsats

Visnes kommer fra Nesna, men har bodd på Holmstad de siste årene og har lagt merke til Hillings innsats under byggingen av Eidsfjord barnehage.

– De fire årene jeg har bodd her, har jeg ikke sett annet enn at Carina virkelig står på for bygda. Da jeg flyttet hit, var barnehagen den store saken som opptok bygda. Carina brant for kommunal barnehage og var med på å dra den i havn for oss som etter hvert skulle få behov for den. Når barnehagen ble en realitet, var hun å se på hver eneste dugnadstime som har blitt lagt ned der oppe.

Hilling selv sier det var en krevende oppgave å få bygd barnehagen.

– Vi startet med ingenting da vi skulle opprette barnehagen. Det var ikke bare-bare, med alle de kommunale kravene, men det ble bra til slutt.

Les også: – Dette kom brått på. Er det noen som driver gjøn med meg?

Ja-menneske

Julestjernemottakeren har rett og slett en ja-mentalitet, som kommer andre til gode.

– Jeg har som motto ikke å si «nei» til nye utfordringer. Man kan lære seg det meste, og man blir bare litt klokere og har det mye artigere på veien om man sier «ja» i stedet, sier Hilling før hun fortsetter kjørerunden for hjemmetjenesten.