VOL skriver for tiden en serie artikler fra rundt regnet ett hundre år tilbake for å gi et innblikk i hva som var viktig for vesterålingene i tiden rett før og rett etter 1920. På den tiden dekket Vesteraalens Avis hele regionen, hvilket de nedenstående notiser fra 1923 viser.

Språket er for orden skyld noe tilpasset dagens rettskriving.

Hest forulykket

Torsdag forulykket en stor, vakker gudbrandsalshest, tilhørende Jentoft Bugge, Hov. Hesten var løs og kom i fjøsgangen til å tre tvert gjennom en gryte og gjennom gulvet, hvorved benet ble så stygt skamfert, at dyret måtte skytes på stedet. Det er tredje hest i Hadsel husdyrforsikringsselskap som er tapt på et år

Berømt «danserinde»

Kinoen spiller søndag et spennende nihilistdrama med bevegede opptrinn, hvori en berømt danserinne tar en fremtredende del. Lillebil Ibsen spiller dansenrindens rolle.

Bryggemann fra Melbo

Bryggemann Sofus Nilsen ble tirsdag overrakt et gullur som erkjendtlighetsgave fra firmaet Chr. Frederiksen, i hvis tjeneste han da hadde vært i 25 år. Det er et følgeverdig eksempel for andre som har veltjente folk i sin tjeneste.

Sterke beskyldninger

Avisen Nordlans Nyt som tidligere har rettet sterke beskyldninger mot ordfører Leknæs for å ha forsømt seg i å skaffe Hadsel andel i statens nedskrivingsbidrag, skriver i siste nummer: «Vi kan etter den fremstilling vi nu har hatt av saken, meddele at hr. ordfører Leknæs, på beste måte har søkt å fremme de inkomne ansøkninger om nedskrivingsbidrag.

«Utenriksnytt»

En 104-åring på Sunnmøre, Ole Pettersen Standal er nettopp død. Han var frisk og rørig helt til i fjor.