Lofoting tar over etter vesteråling:

Odd Arne er ny leder i Folkeaksjonen

Sortlending Wenche Cumming har overlatt stafettpinnen til Odd Arne Sandberg fra Lofoten. Han ble i helga valgt til ny leder for Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Nyvalgt leder i Folkeaksjonen, Odd Arne Sandberg.  Foto: Innsendt

Nyheter

Folkeaksjonen har i helga hatt sitt landsmøte i Bodø. Wenche Cumming fra Sortland har ledet organisasjonen siden i fjor sommer, nå tar Odd Arne Sandberg fra Vågan over roret. Han jobber til daglig som lærer ved Lofoten folkehøgskole.

Med seg i styret har han flere vesterålinger. Ingrid Skjoldvær fra Sigerfjord, Monica Amsen og Sissel Baraa fra Andøy er styremedlemmer, det er også Daniel Weiss og Lone Nikolaisen.

– Det er et flertall mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og utenfor Senja i befolkningen lokalt, så vel som nasjonalt. Til og med Høyre og Arbeiderpartiets egne velgere sier nei til denne galskapen. Jeg gleder meg til å få være med på å sette et endelig punktum i denne saken, sier den nyvalgte lederen i en pressemelding.