Formannskapet i Bø fikk torsdag en orientering om det nye strategiske prosjektet kommunen har satt i gang for å videreutvikle den maritime næringen.

Bakgrunnen for prosjektet er en erkjennelse av at Bø har mistet noe av sin tidligere posisjon som fiskerikommune. Fiskeriet er rett og slett ganske forvitret, som en av representantene uttrykte det.

Åpent for innspill

Det er Fiskeriparken som har fått oppgaven med å utvikle det strategiske prosjektet og Keven Vottestad var tilstede for å orientere om arbeidet så langt.

Prosjektet er fortsatt i oppstartsfasen, og for øyeblikket er det åpent for innspill hva prosjektet skal søke å gi svar på.

Konsekvenser av Klo-saken

Under diskusjonen i formannskapet ble det tydelig at det man spesielt ønsker å se nærmere på er hvordan aktører i Bø kan sikre seg råstoff. Utviklingen i Øksnes, hvor dispensasjonen til Gunnar Klo gir denne fiskekjøperen anledning til å kjøpe fiskebåt, ble diskutert, men Vottestad i Fiskeriparken ville ikke våge seg på noen konklusjon på hvilke konsekvenser denne dispensasjonen kan tenkes å få.

At det er viktig å sikre tilgang på råstoff er uansett sikkert og Fiskeriparken skal forsøke å se på nye måter aktører i Bø kan bedre tilgangen.

– Toget går nå og det blir en tøff kamp å sikre råstoff framover, sier Vottestad.