Svolvær flyplass stengt mandag morgen

Svolvær lufthavn holder stengt for dagens to første avganger mandag etter småflystyrten som kostet to mennesker livet søndag kveld.

To personer omkom i flystyrten ved Svolvær søndag kveld. Redningskøyta som deltok i redningarbeidet ligger til kai i Svolvær. Foto: Sander Lied Edvardsen / Lofotposten / NTB scanpix 

Nyheter

Det var tårnet på flyplassen som varslet om ulykken som skjedde rett etter at et énmotors Piper småfly hadde tatt av for å returnere til Tromsø. Flyplassens båt fant de to forulykkede i sjøen.


Politiet: To personer er bekreftet omkommet

To omkom da småfly styrtet

Et småfly styrtet søndag kveld i sjøen ved Helle flyplass nær Svolvær. Flyet er eid av flyklubben i Tromsø. Klubben bekrefter at to av deres medlemmer er omkommet.

 

– Det er den båten som rykker ut herfra ved havari på sjøen. Vi hadde selvfølgelig håpet at dette aldri skulle skje, men i kveld skjedde det, og vi var først ute med båten, sier flyplassjef Bjørn Opsahl til NRK.

Opsahl sier flyplassen holdes stengt deler av mandagen for å ta vare på de ansatte.

– Av hensyn til dem som var på jobb, har vi valgt å stenge for de to første avgangene. Vi må følge opp dem som har vært i innsats, og de har en del sterke inntrykk å bearbeide, forklarer han.

Ber om tips

Politiet ber nå om tips i forbindelse med flyulykken. De ønsker opplysninger fra personer som mener de kan ha sett eller hørt noe som relateres til ulykken.

Meld dette til politiet på tlf 02800 / 75589000.


(©NTB)