Søndag sendte Reno-vest ut en pressemelding hvor de informerte om den nye ordninga, der man nå kan kjøpe hvite avfallsposer i butikken.

I første omgang gjelder det fire Remabutikker - i Sortland (nord/ved Biltema), Stokmarknes, Melbu og Lødingen. I løpet av våren vil ordningen utvides til de fleste steder i Vesterålen.

I pressemeldinga kommer det frem at posene står samlet på et stativ slik at det er enkelt å ta med en rull ved behov. Dette er en varig ordning slik at du ikke trenger å ta mer enn du faktisk har bruk for. Grønn, blå og rød pose kommer fortsatt til å være gratis, i tillegg kan du kjøpe en poserull med 40 hvite poser for 30 kr.

– Veldig mange tenker på miljøet og tar med seg handlenett når de handler, derfor ønsker vi å tilby også ruller med hvite poser til restavfall. Disse er delvis laget av resirkulert plast, og prisen per pose blir lavere enn å betale for plastposer i butikk, sier markeds- og informasjonsleder Torunn A. Ulriksen i selskapet i pressemeldinga.

Man kan fremdeles bruke vanlige handleposer til restavfall, disse skal da vrenges.

Nye biler

Grunnen til at Reno-vest nå får kildesorteringsposene ut i butikk er at de har fått nye renovasjonsbiler med løftearm. Med automatisk løftearm vi avfallstømmingen foregå med kun en renovatør i bilen og de har da ikke mulighet til å levere ut avfallsposer som tidligere. Med de nye bilene vil renoveringen foregå på kortere tid og effektivisere innsamlingen av husholdningsavfallet, dette for å levere en kostnadseffektiv renovasjon for innbyggerne.

I første omgang er det utvalgte ruter i Sortland, Hadsel og Lødingen som vil bli tømt med de nye renovasjonsbilene. Etter innkjøringsperioden vil nybilene renovere i hele Vesterålen.

– Vi er i startfasen med poser i butikk, og må prøve oss fram med hvor mye poser det går. Det er en stor fordel for våre kunder at de nå kan hente kildesorteringsposer i butikkens åpningstid - det gjør det lettere å sortere ut råvarer fra husholdningsavfallet,  sier daglig leder i Reno-Vest Produksjon as, Tage Ellingsen.

VOL hadde tidligere mandag en annen versjon av denne saken. Den inneholdt et par feil, som nå er rettet. Vi beklager dette.