Rundtur i Alsvågfjellene 

I år igjen prøver Vesterålen Turlag med turleder Bengt Stian Nilsen å by på turen i Alsvågfjellene, Nonskollen 611 moh, Lielvtinden 605 moh og Nattmålstinden 647 moh. 

Utsikt fra Nonskollen mot Lielvtinden, til venstre, og Nattmålstinden nr to fra venstre. Ned i midten av bildet ser vi fjellvannene i Kråa. (Foto: Bengt Stian Nilsen) 

Nyheter

– Vi møtes ved Alsvåg skole og drar til startstedet der vi starter vandringen til toppen av Nonskollen. Her tar vi en god kaffepause mens utsikten over Øksnes nytes, sier Bengt Stian Nilsen i ei pressemelding fra Vesterålen turlag. Turen er satt opp førstkommende søndag.

Fra Nonskollen går turen nedover fjellegga til Rødsanddalskaret. Dette partiet gir flott utsikt over Rødsanddalen og Rødsand. Herfra går turen opp til Lielvtinden.

Fra Lielvtinden går turen ned ei bratt li til Elvedalsskaret. – Vi runder skaret og starter oppstigningen til turens høyeste punkt – Nattmålstinden. Nattmålstinden rager 647 moh, og kan by på en herlig utsikt, lover turlederen.

Fra Nattmålstinden settes kursen ned i Kråa. Her passeres flotte fjellvann, som gir mulighet for et bad for de som ønsker det. Turen går videre ned Svarthammardalen til det gamle vannverket som tidligere forsynte Alsvåg med vann. Herfra følges lysløypa knappe tre km tilbake til utgangspunktet.

Turen går for det meste i godt fjellterreng til dels på gode stier. Ned Svarthammardalen og til vannverket er terrenget noe mer kupert og vått. Det anbefales derfor gode fjellsko som tåler litt vann.

Turen er beregnet til å vare 5–6 timer, og samlet stigning er om lag 800–900 m, så du bør ha noen fjellturer i beina og være i grei fysisk form for å være med på denne turen, anbefaler Bengt Stian.