– Til og med navnet på den festivalen er bra. Fæsterålen tyder på fest, sier den joviale trønderrockeren i forkant av konserten fredag.

Å spille i Nord-Norge har han og resten av bandet gjort flere ganger. Vesterålen er intet unntak:

– Vi har spilt i Bø, på Sortland, på Stokmarknes og Myre. Alle opplevelsene har vært bra. Folk i Nord-Norge vet hvordan man skal ha det artig, og det vet vi også, sier Brøndbo.

Mistet låtskriveren

Tidligere i år mistet Bjarne og bandkameratene en av hjørnesteinene i bandet, Frode Viken. Han gikk bort i mars etter å ha vært syk i en periode.

– Vi har vært gjennom en slags «vakuumperiode» etter Frode gikk bort. Du vet, når du mister han som har lagd «Vinsjan på kaia», «Det går likar no» og «Rai, rai», så mistet man noe helt unikt. Vi har ikke fokusert på å lage ny musikk på lenge. Fokuset har ligget på å ta vare på det vi har skapt, sier Brøndbo og fortsetter:

– DDE skal fortsette å være Norges beste liveband. Det skal vi gjøre for Frode.

Rocker

De som tror at Brøndbo og DDE har glemt hvordan en lager liv, må tro om igjen.

– Jeg tror vi er bedre enn noensinne på scenen. Vi får sinnssykt mange gode tilbakemeldinger fra folk på konsertene våre. Vi skulle jo gjerne hatt Frode med oss, men vi gjennomfører konsertene i hans ånd.

Totalt har bandet gjennomført 30 spillejobber i sommer. Nytt for DDE er at de nå spiller på flere og flere festivaler.

– Det er jo litt artig å møte andre artister. Så er vi jo bygd litt sånn at vi gjerne vil slå dem også. Vi vil være bedre enn de andre, sier Brøndbo.

Energi

Hva kan så Fæsterålen-publikummet vente seg?

– De kan forvente seg energi, kvalitet, levering, stemning og kjente sanger og at vi spiler alle «hitene» våre. Kommer du på DDE, får du klassikerne som «Vinsjan på kaia» og det andre materialet vårt.

DDE står fredag på samme scene som blant andre «Snap!» og «Black Ingvars».

– «Black Ingvars» har vi hørt en del på. De er morsomme. Dette blir artig. Vi håper det blir masse folk hele kvelden, men håper flesteparten er der for å se oss. Vi kommer til å spille 1,5 til 2 timer, sier Brøndbo.

Musikk er livet

– Hvorfor fortsette å rocke når du er 53?

– Det begynte som en hobby og ble så yrket mitt. I tillegg syns vi jo dette er artig. Jeg sammenligner det litt med å være fotballproff. Det er en jobb, men også utrolig artig. Sånn er det å leve av musikken, sier Brøndbo.

Han liker også formatet med det å stå på scenen:

– Det er som å gå opp til eksamen hver gang du går på arbeid. Du blir ikke vurdert etter det du har gjort i år eller i går, men det du leverer der og da. Med det samme vi går av scenen, vet de om vi har gjort det bra eller ikke. Så er det vår jobb å gjøre det så bra som overhodet mulig. Det er jævlig artig.