Uvær i nord skaper trøbbel

Uvær skaper problemer for både fly og båter i Nordland og Troms.

NAUST I Hadsel tok vinden et naust søndag, noe som skapte en farlig situasjon.  Foto: Anja Elen Eikenes

STENGT Fylkesvei 82 ut av Andenes har vært stengt hele søndagen på grunn av sterk vind.  Foto: Jørn Aune

Aktuelt i nord

Kuling og stormkast stoppet mange av ferge- og båtrutene i Troms søndag ettermiddag, melder NRK. Tjukke isflak fra Laksfjorden på Senja over Gisundet og mot Finnsnes gjorde at blant annet hurtigbåten fra Troms via Finnsnes til Harstad måtte innstilles. Søndag kveld settes det opp buss for båt, melder Troms fylkestrafikk.

Fly måtte snu

Avinor melder at ettermiddagsflyene fra Oslo ikke fikk landet i Bodø, men måtte fly sørover igjen. Grunnen var det lave skydekket. Flere fergesamband er stengt også i Nordland, og Narviksfjellet er stengt på grunn av uvær. I Hadsel kommune tok vinden tak i et naust og knuste det oppå en bil hvor en mann hadde søkt tilflukt. Han slapp uskadd fra hendelsen, men både samboeren og naboen trodde han var død under plankehaugen, skriver NRK.

Vinden tok tak

De sterke vindkastene søndag formiddag sørget for at deler av taket på Jensen Elektriskes bygg i Sjøvegan-sentrum blåste av, melder Salangen-Nyheter. Ingen biler eller folk ble truffet av bølgeblikkplatene, men en dugnad måtte til for å få taket vekk igjen.

Uvær i Vesterålen

Også i Vesterålen har man merket uværet. I Hadsel ble et naust tatt av vindden. Heldigvis ble ingen skadet.


Roy Arne Breivik fikk flyvende naust mot seg:

- Jeg var dekket av glasskår etterpå

Roy Arne Breivik kastet seg inn i bilen da har så et sterkt vindkast på vei mot naustet. Naustet klasket seg inn i frontruta i full fart. Nabo Sigmund Andreassen fryktet for Breiviks liv.


I Andøy har fylkesvei 82 over Kjølhågen vært stengt i hele dag, etter at sterk vind utløste veistenging ved 08.00-tiden søndag morgen.