I sofakroken i Gårdsveien 123, eller nærmere bestemt Vestgården i Vestergården på Bleik, sitter de tett. Det er fredag kveld, og ni voksne og fire unger er klare for stuekonsert. Landsbyorkesteret som står to meter unna, i det andre hjørnet av stua.

Går i studio

Det var da Vestergaarden Landsbyorkester konsertdebutterte på hjemmebane på Bleik i september, at de fant på ideen om å lodde seg selv ut til inntekt for Bleik sanitetsforening. Mange ville nok ha gjengen på besøk i stua, for sanitetskjerringene solgte lodd for 9000 kroner under konserten. Vinneren ble Sylvi Helen Pettersen, som av alle steder, bor i Vestgården i Vestergården på Bleik. Så vi kan vel konkludere med at landsbyorkesteret spilte på hjemmebane da de inntok stua fredag kveld.

LES OGSÅ: Lodder ut seg selv til inntekt for sanitetskjærringene

– Publikum er ikke tilfeldig. Rundt bordet sitter de som satt rundt bordet da vinnerloddet ble kjøpt. Vi avtalte at om en av oss vant, så skulle de andre inviteres på stuekonsert, forteller Sylvi. Hun var strålende fornøyd med stuekonserten.

– Kan det bli bedre? Det var kjempeartig og vi hadde gledet oss veldig, sier hun, og avslører at hun er en stor fan av landsbyorkesteret.

– Jeg elsker musikken, den er helt nydelig, sier hun. I en drøy time spilte gjengen seg gjennom både gamle og nye stubbet. Formatet, nedstrippet og akustisk kler orkesteret og det er bare å glede seg til utpå nyåret, da kommer plata.

LES OGSÅ: Konsertdebutantene satte telemarknedslag

– 5. januar setter vi oss på hurtigruta til Mosjøen for 11 dager i studio. Da håper vi å få spilt inn nok sanger til en plate, sier Frode Sand, og legger til at de koste seg under stuekonserten fredag kveld.

– Det er ikke som å spille andre steder, det er bedre, sier han med et smil.

BANDPORTRETT: – Du må ikke skrive at vi spiller låter, det er stubba frå yttersia