- Skråsikker på at langtidsplanen går igjennom

Tidligere Evenes-ordfører Jardar Jensen sier han er skråsikker på at regjeringens forslag til langtidsplan går igjennom.

Tidligere Høyre-ordfører i Evenes og statssekretær Jardar Jensen sier til ht.no at han er skråsikker på at regjeringens forslag til langtidsplan vil gå igjennom.   Foto: Presseefoto

Andøy

Mandag møtte en delegasjon fra Nordland Høyre, sammen med statssekretær Øystein Bø, partiets lokallag i Vesterålen for å snakke om forslaget til langtidsplan. Etter møtet på Andenes, gikk turen tirsdag til Evenes.

LES OGSÅ: Ble ikke enige

- Evenes vil sikre den militære kampkraften

Forslaget om nedleggelse av Andøya flystasjon er en vanskelig sak for partiet. Både Andøya og Evenes er sterke Høyre-kommuner. Stortingspolitiker Margunn Ebbesen sa til VOL mandag at hun og Høyre ikke har konkludert i saken. Hun og partikollegene var imidlertid veldig positive etter Evenes-besøket tirsdag.

- For oss er det viktigst å sikre den militære kampkraften. Det får vi dersom langtidsplanen for Forsvaret blir vedtatt slik den foreligger, sa leder i Nordland Høyre, Jonny Finstad, til Harstad Tidende under besøket.

Ifølge ht.no fikk Høyre-delegasjonen vite mer om ressursene som ligger i flystasjonen allerede. Dette skal ha imponert flere.

- Jeg ble overrasket over hvor godt vedlikeholdt alt var. Jeg var også imponert over anlegget generelt. Det var større og i langt bedre forfatning enn det jeg kunne drømme om, sa stortingsrepresentant Margunn Ebbesen.

Skråsikker Jensen

Tilstede var også tidligere ordfører i Evenes og nylig avgått statssekretær Jardar Jensen. Han sier til ht.no at han er skråsikker på at regjeringens forslag til langtidsplan vil gå igjennom med god magin.

- Jeg ser ikke annet enn at dess mer de regner på det, dess sterkere står Evenes. Langtidsplanen blir vedtatt slik den foreligger, det er jeg ganske sikker på, sa Jensen til ht.no.