I neste uke braker det løst med fotballskole i Risøyhamn med Bodø/Glimt. Foto: Wenche Mikkelborg Enoksen.

Det er bare et par måneder siden Bodø/Glimt sist gjestet Andøy, da for å spille treningskamp mot Tromsø.

Nå setter flere fra klubben seg igjen seg på flyet nordover, når LNS arrangerer fotballskole 16. og 17. august. Da dukker både gamle fotballhelter og eliteseriespillere fra dagens A-lag opp for å trene unge fotballspirer i Risøyhamn.

- Overbooket

Hovedtrener Aasmund Bjørkan kommer, det gjør også brødrene Ørjan og Runar Berg, Stig Johansen, Cato Hansen og tidligere keeper Jonas Ueland Kolstad. Fra A-laget kommer Trond Olsen, Patrick Berg, Mathias Antonsen Nordmann og Jens Petter Hauge.

- Vi har 86 påmeldte deltakere. Det er noe overbooket, men Bodø/Glimt synes det er så gøy med den store entusiasmen rundt fotballskolen. Nå er strek satt for hvor mange som kan være med, opplyser Beate Bø Nilsen i LNS i en pressemelding til VOL.

LNS er en av hovedsponsorene til Glimt, noe som også innebærer goder for Andøy-samfunnet i form av blant annet fotballskoler.

Fotballskolen arrangeres på kunstgressbanen ved Risøyhamn skole.

Andøygutten vil så for kaffe, mat og drikke under fotballskolen, og Bø Nilsen sier foreldre, søsken og andre fotballentusiaster gjerne må ta turen for å se på gamle fotballhelter og unge fotballtalenter.

Tilbud til trenere

Det vil også bli et ekstra tilbud til lokale fotballtrenere i Andøy, samt FK Varg og Sortland IL.

- Trenerforumet vil bli ledet av Ørjan Berg om ettermiddagen på LNS sitt hovedkontor. I år er vi så heldige at også hovedtrener i Glimt, Åsmund Bjørkan, kommer sammen med Berg og Stig Johansen fra utviklingsavdelingen i Bodø/Glimt, forteller Bø Nilsen.