50 prosent flere romturister

Romskipssjef Robert Svendsen ved Romskipet Aurora kan smilende fortelle at de har doblet besøket denne sommeren, sammenlignet med fjoråret.

SANDKASSEN: – Terskelen for å bli lenger i Romskipet Aurora har blitt senket ved at vi har fått mange flere aktiviteter gjestene våre kan eksperimentere med, sier romskipssjef Robert Svendsen (t.h.). Her leker han sammen med faglærer Fredrik Bjarte Pettersen i den digitale sandkassen. (Foto: Tony Gulla Sivertsen) 

Andøy

– I sommer har vi hatt 3337 betalende besøkende, det vil si gjester som har tatt turen med romskipet Aurora, sier Svendsen. Det er 50 prosent flere enn i 2014, og et godt steg mot målet de har satt seg.

– Vi har et forretningsmål om at vi skal ha 5000 gjester i sommersesongen, så vi håper utviklingen fortsetter, sier han.

Flere ting å gjøre

Svendsen har ikke noe statistikk som viser om det er spesielle turistgrupper som øker, men sier at de merker at det kommer flere, både av de «vanlige» kvalsafarituristene og at det norske markedet øker. Han tror det er flere faktorer som gjør at de opplever en stor økning i år.

– På den ene siden begynner markedsføringen å gi effekt, men vi har også en del nye aktiviteter som har gjort at folk blir værende her hvis det er litt ventetid på neste romskipstur. For de yngste har det vært veldig populært å lage sine egne papirraketter og få sende opp disse, sier Svendsen. Av andre aktiviteter er bygging av romskip ved hjelp av magneter og «heisekran» og den digitale sandkassen populære.

– Vi kommer til å jobbe utover høsten med å videreutvikle denne delen av Romskipet og få på plass noen flere tilbud, sier Svendsen.

Skuldersesongene

Romskipssjefen opplyser også at de har fått gjennomført en større markedsundersøkelse, for å få vite mer om potensielle nye gjester.

– I juli har vi veldig godt besøk, og da er nordmenn en stor gruppe, men vi trenger flere besøkende i skuldersesongene juni, august og september for å nå målet om 5000 besøkende i sommersesongen, sier Svendsen. Et av målene er å fange interessen hos de utenlandske kvalsafarituristene.

– Klarer vi å formidle at vi driver med nordlys og har åpent hele året, så tror jeg fremtiden kan bli veldig spennende, sier han. Nå er årets sesong med sommerturister på hell, og en annen gruppe på tur inn i romskipet.

– Vi hadde høstens første skolebesøk forrige uke, og nå står blant andre sortlandsskolene for tur. I tillegg kommer mange gjennom den ordinære kursvirksomheten som NAROM har, så det blir mange turer ut i verdensrommet også de kommende månedene, sier en fornøyd romskipssjef Robert Svendsen.