Annie slår alle rekorder

Må sette opp ekstraforestilling

Alle vil se Dverberg-oppsetninga av Annie. – Vi har aldri opplevd maken til forhåndssalg på de 31 årene vi har laget juleteater. Med halvannen uke til premiere har vi solgt rundt 900 billetter. Det er ikke verst i ei bygd med rundt 200 innbyggere, sier Svein Spjelkavik produsent i Teaterklubb’81.

Noen av de 60 unge skuespillerne som står på scenen i årets juleteater på Dverberg, den 32. produksjonen i rekken. I midten Aurora Laupstad som Annie.  Foto: TK81, Odd Roger Enoksen

REKORD: Annie slår alle rekorder for forhåndssalg. Jonni Solsvik debuterer i hjembygda Dverberg når Teaterklubb’81 setter opp musikal-klassikeren. Her er Andøy-ordføreren i skittentøykurven på barnehjemmet omgitt av fra venstre: Mathea Lian (Molly), Selma Enoksen Stenvoll (Pepper) og Mia Kvalvik Eliassen (Annie).  Foto: TK81, Odd Roger Enoksen

Andøy

– Vi opplever et trykk uten like om dagen og legger torsdag 8. desember ut drøyt 200 ekstra billetter til en ekstra, eksklusiv matinéforestilling torsdag 29. desember, sier Spjelkavik i en pressemelding fra teaterklubben.

Utsolgt

Produsenten opplyser at kveldsforestillingene 27. og 29. desember er helt utsolgte.

– Også 30. desember er det få billetter igjen, og vi vil gjerne at flest mulig skal få se denne forestillingen. Derfor har vi bestemt oss for å sette opp denne ekstra matineforestilling 29. desember. Alt tyder også på at billettrekorden fra i fjor på 1041 vil bli slettet, sier en fornøyd produsent.

Jonni-effekt

– Vi er overveldet over den interessen det er for årets juleteater. Det er ikke lett å si hva som gjør Annie så populær. Vi er veldig glade for å ha fått med oss Andøys populære ordfører i rollen som president Franklin D. Roosevelt. Det er mange som synes det gjør årets forestilling ekstra spennende. Men det at juleteater er blitt en tradisjon for folk fra hele regionen har nok også stor betydning. Stadig flere dukker opp år etter år. Både fra Sortland og øvrige nabokommuner, men først og fremst er det nok stykket Annie som trekker rekordmange. Den har gått sin seiersgang i musikalverden, og feirer 40-årsjubileum til neste år, sier produsenten i pressemeldingen.

Blir utsolgt

– Jeg vil be folk som har lyst til å oppleve Annie om å ikke sitte på gjerdet lengre. Vi har solgt 40–50 billetter per dag på det meste, og jeg er helt sikker på at også den ekstraforestillingen som nå blir lagt ut blir utsolgt, skriver Spjelkavik i pressemeldingen. Hans tips til publikum er skaffe seg billett nå til midnattsforestillinga natt til 17. desember.

LES OGSÅ: Andøy-ordføreren blir amerikansk president i jula

– Her er det fortsatt noen billetter igjen. Og for dem som vil få med seg den helt spesielle førjulsopplevelsen med midnattsforestilling i bygda vår, er dette en utmerket anledning. Gjennom 31 år har denne tradisjonen i Storsalen på samfunnshuset gitt Dverberg tilnavnet «teaterbygda», sier Spjelkavik. Det øves hver eneste dag og på og bak scenen er rundt 80 barn og unge i sving i de to månedene det tar og lage forestilling. I rollene som Annie møter vi Aurora Laupstad (12) og Mia Kvalvik Eliassen (10), begge fra Andenes. I tillegg til Jonni Solsvik får også Odd Roger Enoksen og Svein Spjelkavik sin musikal-debut. Sistnevnte i rollen som Oliver Warbucks.