Navarsete (Sp) til Andøy 30. januar

– Vi har ikke gitt opp Andøya

Mandag 30. januar kommer Senterpartiets Liv Signe Navarsete til Andøy. – Vi har ikke gitt opp Andøya flystasjon, er hennes klare budskap.

ANDØYBESØK Mandag 30. januar kommeer Senterpartiets Liv Signe Navarsete til Andøy. – Vi har ikke gitt opp Andøya flystasjon, er hennes klare budskap.  Foto: John Trygve Tollefsen

Andøy

Navarsete skal både holde åpent møte i Oksebåsen og besøke Andøya Space Center når hun kommer til Andøya. Men det er ikke omstilling hun er opptatt av.

– Senterpartiet har ikke gitt opp Andøya flystasjon. Hensikten med besøket er å snakke med folk, og fortelle hvordan Senterpartiet jobber frem mot landmaktstudien som kommer. VI mener den gir en mulighet til å gå gjennom langtidsplanen på nytt. Vi håper også på endringer etter valget, som vil gjøre det mulig å få gjort endringer i langtidsplanen. Da vil Andøya og Bardufoss være viktige saker for oss, sier Navarsete.

Flykaptein

Hun sier at flykaptein Per Gunnar Stensvaag også vil være med på turen.

– Han vil si  litt om hvordan han ser på Andøya fra et flyfaglig perspektiv, sier Navarsete.

Omstilling

Ordfører Jonni Solsvik har ikke gitt opp å få en gjennomgang av beslutningsgrunnlaget for vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon. Samtidig har man startet omstillingsarbeidet til en fremtid uten flystasjonen.

– Jeg vil også snakke med folk om hva man tenker om dette. For oss kan det være aktuelt å fremme forslag i Stortinget om at man fryser alle endringer til landmaktstudien er behandlet, sier Navarsete.

– Noen vil hevde at Senterpartiet gir andværingene falske forhåpninger om å berge flystasjonen. Hva tenker du om det?

– Det får de bare mene. Det er mye som kan skje i tiden fremover. VI mener at tallene knytet til flyttingen til Evenes ikke er korrekte, og vi jobber med å frem disse tallene. I tillegg har vi fått innspill med relevante spørsmål knyttet til Andøya flystasjon. Derfor har ikke vi gitt opp Andøya flystasjon, sier Navarsete.