– Fredag legger regjeringen frem en helhetlig plan om utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo. Etter det Aftenposten erfarer, dreier det seg om mange hundre, skriver Oslo-avisen.

Det er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner som legger fram planen.

Avisen skriver videre at ansatte i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Fredskorpset har fått beskjed om at de vil bli berørt.

KrFs Dagrun Eriksen: – Klar til å gjøre om Andøya-vedtak – Vi er klar til å gjøre om vedtaket om Andøya flystasjon, sier KrFs Dagrun Eriksen. Venstre-forlik

Utflyttingen av arbeidsplasser skal være en konsekvens av et forlik mellom Venstre og regjeringen etter at Venstre støttet omleggingen av inntektssystemet for kommunene.

– Ellers kan lov- og rettighetsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, deler av Kulturrådet og muligens også lønn- og regnskapsfunksjoner i Statsbygg bli berørt, skriver Aftenposten.

VOL mener: Feigt av Ap, Høyre og Frp Rikspolitikerne står i kø for å reise til Andøy. Hvorfor? De har jo ikke tid til å snakke med andværingene. Skulle snakke om omstilling

Regjeringspartiene Høyre og Frp har sammen med Arbeiderpartiet vedtatt å legge ned Andøya flystasjon. Sanner skulle mandag ha besøkt Andøy for å diskutere omstillingsarbeidet i forbindelse med nedleggingen av flystasjonen.

Men uvær gjorde at Sanner aldri kom fram til møtet.

– Dette blir vår krigsbase i nord I fantastisk vintervær kom sjefen for landets kampfly-ving til Evenes. Selvsagt med F-16. – Forventet noe konkret

Yngve Laukslett er leder i Andøy Høyre. I forkant av møtet uttrykte Laukslett til NRK Nordland klare forventninger til Sanners besøk.

– Innbyggerne i kommunen trenger noe konkret nå. Løfter om omstillingsmidler og sympatierklæringer er ikke nok, sa Laukslett.

– Store forventninger

Solsvik sier at man ikke fikk signaler om at Sanner hadde med seg noe konkret til Andøy da han reiste nordover mandag.

– Men vi har gitt sterke signaler om at etableringer av statlige arbeidsplasser er noe staten kan beslutte utenom en omstillingsplan og som kan defineres under det Stortinget kaller «ekstraordinær statlig innsats», sier Solsvik.

– Høyst aktuell

Han mener at Andøy bør være høyst aktuell som lokalisering for statlige arbeidsplasser.

– Vi har store forventninger om det. Det var også noe vi formidlet til Sanners statssekretær Grete Ellingsen i møtet mandag, sier Solsvik.

Han har tidligere sagt at han helst vil ha nyopprettede statlige arbeidsplasser til Andøy, og ikke arbeidsplasser som flyttes fra et annet sted.