Et kvarter tidligere sto båten på en henger midt nede i landsbyen.

– Hvis du vil ha bilde av båten på vannet, så kan vi kjøre den opp, sier Rolf, og ber sønnen Trond hekte båthengeren bak på bilen. De to smilende bleikskarene er på sporet etter en ny turistaktivitet i Andøy, og hvis servicen er like god overfor turistene som overfor lokalavisas journalist, så lover dette bra.

200 vinterturister

Siden i fjor høst har de i samarbeid med Hvalsafari AS og Andøy Taxi tatt med 200 vinterturister på nordlysvandring i naturreservatet på Bleik. Turene har endt opp i familiens båtnaust ved Bleiksvannet, der gjestene har fått servert skrei med flatbrød og rømme.

– Jeg har gått turen med turistene, og Trond har vært kokk. Vi har i vinter hatt opptil to turer på en kveld, og ikke vært ferdig før halv to om natta med den siste, forteller Rolf.

Gode tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene fra turistene har vært gode.

– Vi har fått kommentarer som «dette er den vakreste natten i mitt liv». Det er slike tilbakemeldinger som gjør at vi nå også satser på sommersesongen.

Fra oktober til april blir det nordlysturer, og fra juni til september blir det roturer, sier Rolf. Første del av sommerturen går gjennom det unike landskapet som ble skapt rundt Bleik da innlandsisen smeltet ned her for omlag tjue tusen år siden.

– Etter en times vandring inviteres gjestene med på en idyllisk rotur over til naustet på Gåsøya, der det som i vinter blir servering av fisk og bålkaffe, forteller Rolf.

Sommerjobb som roer

Gjennom selskapet Lødding Solvoll AS satser de på å bygge opp et tilbud som kan gi sommerjobb til tre - fire ungdommer.

– Vi har tre båter, og jeg kan ikke ro alle alene, sier Rolf med et smil. For å kunne bygge opp et solid tilbud rundt turene, har de nå søkt om 170.000 kroner i investeringstilskudd fra Andøy kommune. Det er blant annet tenkt brukt til ombygging av båtnaustet, nytt utedo, flytebrygge og andre oppgraderinger av utstyr i området rundt naustet.

– Vi lager til en koselig plass i skogen med benker og bålpanne der gjestene kan sitte å nyte naturen og stillheten. Til neste år er planen å bygge utsiktsplatformer i trærne i området, sier Trond.

Samarbeid

Den ferske turistbedriften er strålende fornøyd med samarbeidet de har hatt i vinter med Hvalsafari.

– Daniele Zanooni har gjort en kjempejobb med å markedsføre tilbud overfor de gruppene de har tatt til Andøy, og det har hatt stor betydning for oss. Så får vi se om vi klarer å stå på egne bein etter hvert, sier Trond.

Lokalmarkedet

I tillegg til turister satser de også på lokalmarkedet.

– Vi kan arrangere alt fra blåturer til barnebursdager, og får du besøk i sommer og vil ta de med på tur for å oppleve naturen, så er det bare å ta kontakt for et tilbud, reklamerer Rolf, mens han manøverer nordlandsbåten lekende lett inntil steinkaia i Vassosen.