Hanne Simonsen og Elsa Nyheim er både fortvilet og sint over dette.

– Vi jobber frivillig her nede for å samle inn penger til Røde Kors sitt arbeid for å hjelpe mennsker som trenger det i inn- og utland. Vi har verken tid eller råd til å levere andre folks søppel på RenoVest, sier de to - og viser frem «varene» som ble etterlatt på fortauet utenfor butikken iløpet av kvelden i forveien.

– Ødelagt og skittent

Det var et heller trist syn som møtte trioen da de skulle åpne butikken i forrige uke.

– Ja, vi fant en skitten madrass, et møkkete teppe, en gammeldags og ukurant tv, og en rustete grill utenfor butikken, sammen med en bag med knuste vaser og en ødelagt lampe i. Det er ikke akkurat salgsvarer vi snakker om her. Dette er ting folk vet er søppel, men som de kjører hit for at de skal slippe å betale hos RenoVest for å bli kvitt avfallet. Men vi har ingen interesse av å plukke opp regninga for dem, sier Elsa og Hanne.

– Setter pris på bidrag

Torbjørg Bakke understreker at de som alltid setter stor pris på at folk leverer brukte varer til butikken.

– Vi får inn mange ordentlige, pent brukte og fine ting som det er takknemlig å videreselge. Vi setter stor pris på det, og håper folk fortsetter å støtte opp om bruktbutikken.

– Det vi ikke vil ha, er ting som er modent for søppelfyllinga, men ellers setter vi pris på bidrag, sier Bakke.

– Levering må avtales

De tre ber folk merke seg at det ikke er greit å bare hensette bidrag på fortauet utenfor etter butikkens stengetid.

– Vi ser nesten alltid at det som folk setter fra seg på fortauet når butikken er stengt, er ting vi må kaste. Så levering av varer til bruktbutikken må skje i åpningstida eller etter avtale med oss. Det er bare å ta kontakt om det skulle være aktuelt, sier Elsa Nyheim.